Canvi de marca

El PDeCAT es presentarà a les eleccions del 23J com Espai CiU

El PDeCAT es presentarà a les eleccions del 23J com Espai CiU
1
Es llegeix en minuts
EFE

El consell nacional del PDeCAT ha acordat aquest dijous per majoria absoluta presentar-se a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol amb la marca Espai CiU. Segons ha informat el partit en un comunicat, el consell nacional ha fet una crida a totes les forces polítiques que «reivindiquen el llegat de CiU a sumar-se per formar» un «espai de representació política» en defensa dels interessos de Catalunya «des de la centralitat política i lluny de bloquejos i simbolismes estèrils».

A partir d’ara, el PDeCAT iniciarà la confecció de les llistes electorals amb què es presentarà als comicis del 23J i el 18 de juny celebrarà un consell nacional extraordinari per validar la candidatura final que proposarà la direcció nacional.

El secretari d’organització del PDeCAT, Genís Boadella, ha declarat que les eleccions generals «es converteixen en una oportunitat clau per visualitzar la necessitat d’aflorar un espai polític compromès tant amb la defensa de l’autogovern, com en la defensa dels drets i llibertats personals i i nacionals».

Notícies relacionades

«El PDeCAT va registrar el dimarts passat 11 d’octubre la marca Espai CiU com a partit polític», segons consta en el registre de formacions polítiques del Ministeri de l’Interior. El PDeCAT impulsa Espai CiU per rellançar el seu projecte polític, «reposicionar-se en el mapa» polític català i reivindicar-se com a projecte aglutinant del sobiranisme moderat, allunyat de la via unilateral cap a la independència i inspirat en la centralitat de l’antiga CiU.

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) de l’exlíder del PDeCAT Marta Pascal decidirà dimarts que ve si s’integra en aquesta candidatura, segons fonts del partit consultades per Efe, que donen pràcticament per fet que es presentaran junts a les eleccions.

Temes:

PDECat CiU