El PP demana a Collboni «incentius» si no vol que els seus regidors es votin a si mateixos

El PP demana a Collboni «incentius» si no vol que els seus regidors es votin a si mateixos

PPC

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El puzle de l’alcaldia de Barcelona és un dels més interessants que han deixat aquestes eleccions municipals.Xavier Trias (Junts) va guanyar les eleccions amb 11 regidors i trepitjant-li els talons va arribar Jaume Collboni (PSC), amb 10. L’alcaldessa en funciones,Ada Colau(Barcelona a Comú) en va aconseguir 9; ERC, 5; Vox, 2, i Daniel Sirera (PP), 4, tot i que el paper dels regidors populars pot ser rellevant.

Llevat de si Vox recorre l’escrutini electoral per via judicial –després d’intentar-ho en va dues vegades davant la Junta Electoral de Zona i la Junta Electoral Central– per desacord amb els 6.400 vots nuls, aquest dissabte vinent se celebrarà el ple d’investidura. Si hi hagués contenciós administratiu del partit ultradretà, la investidura saltaria al 7 de juliol. Si no s’aconsegueix cap acord paral·lel, Trias pot ser elegit alcalde de manera automàtica perquè va ser el més votat i perquè no sembla que ni Barcelona en Comú ni Vox vulguin regalar-li l’alcaldia a Collboni gratis.

Sirera sí que ha suggerit la possibilitat de concedir la vara de comandament al PSC només si li garanteixen que cap membre de Barcelona en Comú serà en el govern municipal. No només veta Colau, també a qualsevol persona del seu equip. El portaveu del PP nacional, Borja Sémper, va dir aquest dilluns que Collboni té fins dissabte per donar «incentius» a Sirera. «Ara, ¿què tenim a Barcelona? Tenim Colau-Collboni. El que se’ns ofereix és Collboni-Colau. Home, molts incentius no sembla que ens estiguin oferint», va fer broma Sémper en roda de premsa a la seu de Génova.

Company de Puigdemont

Notícies relacionades

Segons fonts del PP, el PSC no s’ha posat en contacte en els últims dies amb Sirera, que ja ha avisat que, si no obté cap garantia per part de Collboni, el que farà és que els seus tres companys regidors del PP el votaran a ell el dia de la investidura.

Aquesta decisió, d’elegir-se a si mateixos, facilitaria l’elecció de Trias. Preguntat Sémper sobre què li sembla que aquesta situació permeti a un company de Carles Puigdemont aconseguir l’alcaldia de Barcelona, el portaveu no va voler entrar en el fons de la qüestió i va respondre: «Estem absolutament legitimats a votar-nos a nosaltres mateixos, a veure si l’únic partit d’aquest país que no es pot votar a si mateix és el PP, faltaria més». «Però, insisteixo, d’aquí a dissabte hi ha temps i el senyor Collboni té temps per convèncer el nostre candidat que les coses canvien», va reblar.