Eleccions municipals

Sirera afirma que Collboni és qui s’ha d’esforçar per aconseguir el seu suport en la investidura: «Que s’ho penqui una mica»

Sirera afirma que Collboni és qui s’ha d’esforçar per aconseguir el seu suport en la investidura: «Que s’ho penqui una mica»

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Daniel Sirera ha abordat aquest divendres el que ha denominat ‘sudoku’ de les negociacions per a la formació d’un govern municipal a Barcelona i ha insistit que el PSC ha de decidir «què vol ser de gran» i quines propostes fa Jaume Collboni si pretén el suport dels populars en la investidura. Si no és possible l’acord, ha assegurat que prefereix que Junts i el PSC governin junts i ERC i Barcelona en Comú no siguin en cap fórmula que dirigeixi la ciutat.

El suport dels populars a Collboni és aritmèticament insuficient, perquè el PP i el PSC sumen 14 regidors, lluny dels 21 de la majoria absoluta. Per tant, tot indica que l’operació només seria viable si Barcelona en Comú votés també Collboni.

Però Sirera exigeix una garantia absoluta que Ada Colau i Ernest Maragall no entrarien en el govern dels socialistes després de les generals, una opció que ha considerat més que probable: «Si Collboni està disposat a parlar i garanteix, potser davant notari, que Colau i ERC no seran en el govern, puc asseure’m a parlar amb ell».  I ha precisat que els Comuns sense Colau tampoc podrien entrar en un govern que ell fes possible.

Una mica més de sou

Sirera ha remarcat per activa i per passiva que és Collboni qui ha de trobar la manera que el PP li doni els seus quatre vots, és a dir, que és el socialista qui ha d’aconseguir els set que li faltarien si té els populars. I ha atacat el socialista, al donar per fet que està donant prioritat a canviar el càrrec de primer tinent d’alcalde que ha tingut amb Colau pel d’alcalde: «El que Collboni planteja és un canvi de cadires. Vol deixar de ser primer tinent d’alcalde per ser alcalde i vol que Colau sigui primera tinenta d’alcalde. Vol passar d’un govern Colau- Collboni a un Collboni-Colau. Em preocupa que pretengui fer el mateix que en els últims vuit anys i que l’únic que canviï és que ell cobri una mica més com a alcalde».

També ha donat a entendre que Collboni podria esforçar-se més per aconseguir l’alcaldia: «Sé que és difícil formar un govern en aquestes condicions, però jo no he fet cap dia de festa des de les municipals. I si sabés que puc ser alcalde, ni dormiria. Faria tot el possible per a un canvi de govern a Barcelona. Més enllà de prendre mesures del despatx, el que ha de fer Collboni és pencar-s’ho una mica».

Votar-se a si mateix

Sirera ha resumit la seva posició: estaria disposat a votar Collboni si li dona les garanties citades i encara quan el PP no entrés al govern, però ser-hi li semblaria fantàstic. Però si aquestes opcions no són viables, els quatre regidors populars el votaran a ell el dia de la investidura.

Notícies relacionades

L’alcaldable ha afirmat que en tot cas el que vol evitar és que ERC i Barcelona en Comú tinguin pes en la direcció de la ciutat: «Prefereixo un govern del PSC i Junts a Barcelona que un de Colau o ERC. Amb aquesta opció el PP no tindria importància, perquè Trias i Collboni poden governar sols», ha constatat en al·lusió al fet que sumen 21 regidors.

Sirera ha afirmat que tem que el PSC acabi sumant ERC i Colau i ha remarcat que no vol col·laborar amb aquest pla: «Collboni no pot demanar que el PP li doni els seus vots a canvi de res perquè ens trobem després de les generals del 23 de juliol que els de Colau o els d’Ernest Maragall entren al govern».