Eleccions 23J

Compromís i Sumar arriben a un acord per presentar-se junts el 23J

Compromís i Sumar arriben a un acord per presentar-se junts el 23J
1
Es llegeix en minuts

Fumata blanca. Ja hi ha acord entre Compromís i Sumar per presentar-se junts a les eleccions generals del 23J. Així ho han confirmat fonts de la coalició, que expliquen que des de les nou del matí la direcció repassa els detalls d’aquest preacord que ratificaran els tres partits que integren la coalició valencianista (Més Compromís, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Equo) per poder, ara sí, donar llum verda a aquesta confluència de cara a les generals amb la plataforma de Yolanda Díaz. 

La força d’esquerres valencianista ha demanat a Yolanda Díaz mantenir la seva autonomia dins de Sumar, que el nom, Compromís, fos present a les paperetes i liderar les llistes per les tres circumscripcions al Congrés dels Diputats. Tot apunta que aquestes condicions s’haurien respectat i s’hauria arribat, així, a un primer acord bilateral entre les dues forces.

Notícies relacionades

Les negociacions en les últimes setmanes no han sigut fàcils per l’ajustat temps que tenia Sumar per acordar amb diferents forces però també per la complexitat de pactar unes condicions amb què els tres partits que integren Compromís se sentissin còmodes. Els valencianistes van exigir des del principi mantenir la seva essència i idiosincràsia, sobretot després de les eleccions autonòmiques, en les quals les altres forces a l’esquerra del PSOE al País Valencià, Podem i Esquerra Unida (confluïdes en Unides Podem) es van veure molt debilitades al quedar-se fora del Parlament valencià.

El preacord arriba l’últim dia estipulat per la llei electoral per presentar coalicions que es presentin a les eleccions generals que va avançar Pedro Sánchez per al 23 de juliol. Al límit i esgotant els terminis.