Negociació in extremis

Podem planteja anar per separat al País Valencià i amb Sumar a la resta del país

Podem planteja anar per separat al País Valencià i amb Sumar a la resta del país
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Ana Cabanillas

A escasses 24 hores que tanqui el termini per presentar coalicions, Podem ha posat sobre la taula de negociació amb Sumar una última proposta per elevar la pressió sobre Yolanda Díaz: presentar-se per separat a les tres províncies del País Valencià i en aliança amb el partit de la vicepresidenta segona a la resta del país. Fonts de la formació morada indiquen que aquest moviment «és una possible solució per intentar desbloquejar la situació» actual en la qual, denuncien, Compromís els està vetant.

Notícies relacionades

Poques hores després que la direcció de Podem hagi anunciat una consulta a la seva militància per buscar tenir carta blanca a l’hora de pilotar un acord o una ruptura amb Sumar, els morats han decidit donar un cop sobre la taula i plantar-se al País Valencià. Fonts del partit morat recalquen que el problema és a Comrpomís, que estava plantejant «un veto en les llistes» d’aquestes tres circumscripcions: València, Alacant i Castelló.

En aquest sentit, consideren que si es presenten per separat en aquesta comunitat autònoma es podria «desbloquejar» la resta de la negociació. Tot i així, els morats prefereixen guardar silenci sobre com estan les negociacions a la resta de territoris i si a escala global sortirien satisfets amb les negociacions que s’han plantejat fins al moment.