ELECCIONS GENERALS 23J

Podem obre una consulta a les bases per desempallegar-se de les pressions i tenir mans lliures en l’acord amb Sumar

1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas
Miguel Ángel Rodríguez

Podem invoca la militància en una consulta per legitimar el seu paper negociador després de les fortes pressions rebudes pels territoris. El partit d’Ione Belarra busca així tenir les mans lliures a l’hora de pilotar un acord o una ruptura amb Sumar, a poc més de 24 hores que expiri el termini. La ministra de Drets Socials ha anunciat en un vídeo difós en xarxes socials que el partit sotmetrà al criteri de les seves bases si volen que l’executiva de Podem negociï els termes de la coalició.

Notícies relacionades

«Existeix una possibilitat difícil però real de revalidar el govern de coalició», comença Belarra en el vídeo, «aquesta possibilitat depèn que les forces polítiques agrupades a Sumar i Podem es presentin a una única candidatura a les eleccions generals». «Com bé sabeu les negociacions no estan sent senzilles», ha continuat. «Per això volem demanar-te el teu suport perquè sigui el Consell de Coordinació el que negociï i arribi a l’acord d’unitat amb Sumar seguint el mandat que ens va donar el Consell Ciutadà Estatal».

La votació s’inicia avui dijous, 8 de juny, a les 13.30 hores i finalitzarà demà, 9 de juny, a les 10.00 hores, i podran votar les persones inscrites que hagin verificat la seva identitat abans del 7 de juny. La pregunta serà la següent: «¿Acceptes que el Consell de Coordinació de Podem, seguint el criteri d’unitat que va marcar el Consell Ciutadà Estatal, negociï amb Sumar i, en el seu cas, acordi una aliança electoral entre Podem i Sumar?».