Mala praxi policial

La Policia Nacional anul·la una ordre que donava dies festius per detenir immigrants a Irun i expedienta l’inspector en cap

La Policia Nacional anul·la una ordre que donava dies festius per detenir immigrants a Irun i expedienta l’inspector en cap
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha anul·lat una ordre de la Brigada Local d’Estrangeria i Fronteres al municipi basc d’Irun, fronterer amb França, que contemplava dies de compensació per als agents en funció del nombre de detinguts.

En l’ordre que ha sigut anul·lada, l’inspector en cap establia que des del pròxim 1 de juliol, «en funció del nombre de detinguts del cap de setmana», s’atorgarien dos dies de compensació per cap arrestat; tres dies si en detenien un; quatre dies per dos o més detinguts, i cinc dies per arrestar deu o més persones.

 Fonts policials han confirmat aquest dimecres a Europa Press l’anul·lació d’aquesta ordre i, a més, l’obertura d’expedient disciplinari a l’inspector en cap que la va firmar.

Notícies relacionades

 Així ha procedit la Policia després de denunciar-ho el sindicat Jupol, que via Twitter ha criticat que a Irun s’estigui «empenyent» que hi hagi més detinguts per la Brigada d’Estrangeria.

 «La prestació del servei en la modalitat d’incidències està degudament regulada. Ja que sembla que a Irun, o no s’han actualitzat o s’està ‘empenyent’ per augmentar el nombre de detinguts per Estrangeria des de la Direcció de la Brigada», ha advertit el sindicat policial.

Temes:

Policia Vacances