Resposta a la proposta

Feijóo: «Hi haurà un cara a cara amb Sánchez en campanya»

Feijóo: «Hi haurà un cara a cara amb Sánchez en campanya»

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Almenys un cara a cara hi haurà aquesta campanya entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. Això és el màxim que ha revelat el líder del PP aquest dimarts en una entrevista a Onda Cero, en la qual no ha volgut aclarir res més sobre el desafiament que li va fer ahir el president del Govern. Sánchez va arribar a plantejar-li fins a sis debats entre ells dos en les pròximes setmanes, abans de les eleccions generals del 23 de juliol.

«No tinc cap problema a tenir un cara a cara amb Sánchez [...]. Hi haurà un cara a cara amb Sánchez en campanya. Però deixi que decideixin [els equips de campanya] quin és el format, quants i on», ha dit Feijóo davant la insistència del periodista, que volia que li concretés quina és la seva resposta davant la proposta del president del Govern. 

La Moncloa considera que la reacció de Feijóo és insuficient, perquè ell i Sánchez haurien de tenir molts més debats en solitari, ja que només ells tenen opcions de ser investits, però també assegura que, si el president del Govern no hagués proposat el repte el dia anterior, no haurien fet cap cara a cara abans del 23 de juliol. Els col·laboradors de l’Executiu no descarten que aquesta pressió faci que el líder del PP, que va per davant en les enquestes i no vol arriscar, accepti almenys una cita més. «De moment ha dit ‘sí’ a un cara a cara. Després ja ho veurem», assenyalen fonts del Govern. 

La reacció oficial de l’Executiu, després del Consell de Ministres, ha sigut més diplomàtica. «Sempre és bo debatre en democràcia. Hi ha un interès informatiu i social», s’ha limitat a contestar la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez.   

Problemes per «mobilitzar» els socialistes

El líder del PP ha dit que entén «l’estratègia» del dirigent del PSOE perquè no pot «sortir al carrer» ni és capaç de «mobilitzar el seu partit» després del cop rebut a les municipals i autonòmiques. «Però no és el meu problema», s’ha escudat Feijóo. El cap dels populars ha demanat esperar que se sàpiga qui es presenta per Unides Podem o Sumar i que es tanquin les coalicions electorals i les llistes. «Comprenc les urgències del senyor Sánchez, les ocurrències. Es debatrà, però els debats no s’obliguen, es negocien», ha afirmat. «Això em recorda algun guió d’alguna pel·lícula de l’oest: ‘el desafio dilluns a tal hora durant els pròxims sis dilluns...’ », ha dit en un altre moment.

Notícies relacionades

«Jo no m’amagaré. Però cal ser respectuós amb els terminis [de les coalicions i les llistes], les fórmules, el procediment. No tinc cap problema al respecte...», ha continuat. A més, Feijóo ha remarcat que no creu que Sánchez pugui tenir «legitimitat» per plantejar ara res quan «no ha volgut debatre assumptes d’Estat amb l’oposició» sobre política exterior, i en concret europea, ha dit.

En un altre moment, Feijóo s’ha burlat de l’Executiu de coalició. «Abans es deia Govern Frankestein i ara es diu clínex. No li interessen per a res els que han governat amb ell i els que són persones determinants perquè en el seu cas pugui tornar al Govern...», ha comentat amb referència que Sánchez està menystenint Yolanda Díaz, la vicepresidenta i ministra de Treball, que està intentant unir Podem i les seves confluències sota el nom de Sumar.