Eleccions generals

El PP rebutja els sis cara a cara amb Sánchez: «És una excentricitat fruit de la seva ansietat»

El PP evita dir si el seu president acceptarà els debats setmanals i diu que «analitzarà cada petició» quan es vagi plantejant

2
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El PP anirà analitzant les peticions de debats i cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo «en el si del comitè de campanya» a mesura que es vagin produint. «No ens marcarà l’agenda el que digui el senyor Sánchez. Del que estem convençuts és que Espanya no està per excentricitats», va assegurar Borja Sémper després de la reunió de la direcció aquest dilluns a Génova. 

Sémper, confirmat com a portaveu electoral en la campanya del 23J, va assegurar que la proposta del president del Govern «és fruit de la seva ansietat» i es va mostrar convençut que «està més còmode als platós de televisió que al carrer». «Segurament és per això. Entenem l’ansietat de Sánchez», va afirmar sense aclarir exactament a quins debats acudirà Feijóo. Per ara hi ha quatre peticions formals sense data: Mediaset, Atresmedia, Prisa i RTVE. A aquests quatre, el president ha demanat afegir-ne dos més.

El PP manté la posició que han de ser els mitjans de comunicació organitzadors els que posin data i condicions d’aquests debats i que serà en aquell moment quan prendran la decisió. Sémper sí que va reconèixer que «l’habitual és que aquests debats se celebrin en períodes de campanya electoral», però que si hi ha una altra proposta «també l’analitzarem. Dilluns hauria de produir-se el primer cara a cara entre els dos candidats a la presidència, segons l’esquema plantejat per Sánchez. «El guió i els temps no ens els marca el president. Quan hi hagi una proposta, truquin als equips de campanya per parlar de les condicions, els temps, els temes... Ho analitzarem».

La proposta l’ha ofert el cap de l’Executiu aquest dilluns al matí: «Vull que aquestes siguin les eleccions dels debats democràtics. ¿Què és el que proposo? Que cada setmana se celebri un debat cara a cara entre Feijóo i jo. No hi posem condicions. Des de dilluns, estic disposat a contrastar amb el candidat les seves visions i els seus projectes», ha anunciat el cap de l’Executiu en una trobada sobre els fons europeus organitzada per ‘Eldiario.es’. 

«No entrem en les provocacions»

Notícies relacionades

Sémper també va titllar de «molt mala campanya electoral» els primers dies del PSOE la setmana passada, especialment els vídeos difosos pels socialistes, que han generat diferents polèmiques. També es va referir amb ironia a les qualificacions de «‘trumpisme’» del president als càrrecs populars i va assegurar que el PP «no entrarà en les provocacions a les quals Sánchez ens sotmetrà».

«Per molt que ens diguin que som extrema dreta, els torno a anunciar que no entrarem al drap», va dir el portaveu electoral. «Davant el que veiem de generar embolic, baralla i polaritzar la societat, seguirem treballant sense entrar en aquestes qüestions», va dir.