Eleccions generals

Garzón demana a l’esquerra reunir-se a Sumar per oferir una opció política que il·lusioni

Negociació en temps rècord: els 5 temes que ha de pactar Yolanda Díaz per a les generals

Feijóo surt a frustrar el ‘Manual de resistencia 2’

¿El «si tu no hi vas, ells tornen» continua funcionant 15 anys després?

Garzón demana a l’esquerra reunir-se a Sumar per oferir una opció política que il·lusioni

EFE/ Victor Lerena

2
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre de Consum i coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, ha fet una crida a totes les forces de l’esquerra per treballar juntes dins del moviment Sumar per oferir a la ciutadania una opció política que il·lusioni i que serveixi per «millorar la vida».

Així ho ha dit Garzón aquest diumenge en un discurs de 12 minuts davant la reunió de la coordinadora federal extraordinària d’IU, que es reuneix a Madrid, dos dies després que anunciés que no repetirà com a candidat a les eleccions generals del 23 de juliol.

El ministre, que seguirà al capdavant del partit, ha insistit que participarà en la campanya electoral del 23J ajudant amb el projecte Sumar que lidera la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz: «Continuaré treballant per fer Díaz presidenta del país».

«Anteposar l’interès col·lectiu a l’individual»

«És un dia molt important perquè he comunicat a la direcció completa d’IU la meva renúncia a repetir en les següents eleccions», ha dit Garzón, que remarcava que deixa el testimoni a altres companys que «poden aportar més que jo» i assenyalava que «en política cal anteposar l’interès col·lectiu a l’individual».

A més, ha assegurat que «la magnitud dels reptes que tenim per davant, juntament amb el missatge que es va expressar a les urnes diumenge, ens obliguen a actuar de manera audaç, creativa, responsable i generosa».

Ha recordat els 12 anys que fa que està en primera línia de la política, la seva participació en el 15M i la seva designació com el diputat més jove de les eleccions el 2011. Un recorregut que espera que els ciutadans recordin com una «contribució positiva».

Record a Julio Anguita

També ha tingut un record per a l’històric dirigent d’IU Julio Anguita a l’assegurar que «la política és a tots els racons de la vida quotidiana», i també va esmentar la seva família, a qui vol «cuidar» i dedicar més temps.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Garzón ha destacat que quan es parla de «posar la vida al centre» no n’hi ha prou a referir-s’hi com un concepte abstracte, sinó que cal obrar-hi en conseqüència, igual que amb el tema de les cures, que no s’ha de limitar als discursos.

«En aquest aspecte, tant la política com la societat tenen molt recorregut per davant», ha advertit el ministre de Consum mentre animava a vèncer els perillosos «processos reaccionaris que estan emergint arreu del món, inclosa Espanya».