A Barcelona

Concentració a la plaça Sant Jaume contra l’entrada de Vox als ajuntaments catalans

Una cinquantena de persones es manifesten davant del consistori contra el «discurs de l’odi» i criden a la mobilització

  • L’avenç electoral dificulta la implantació de les primàries per confeccionar les llistes

  • El PNB avisa Feijóo que no ajudarà el PP si pacta amb Vox

  • Vox, clau dels governs del PP a València, Múrcia, les Balears, Cantàbria, Aragó i Extremadura

Concentració a la plaça Sant Jaume contra l’entrada de Vox als ajuntaments catalans

ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra l’entrada de Vox en ajuntaments de tot Catalunya després de la celebració de les eleccions municipals del 28 de maig. Els participants van denunciar un gir de la política «cap a la dreta» i van rebutjar «els discursos d’odi» de la formació.

Un dels organitzadors, Dani Celma, ha remarcat a l’ACN la importància de «no permetre que els seus representants governin o tinguin la possibilitat d’influir en les polítiques dels municipis». També ha instat la ciutadania a «mobilitzar-se» i a no permetre que les seves idees tinguin «cap tipus de validesa» perquè «ningú se les cregui».

Diferents municipis

La concentració ha començat a les set de la tarda i ha congregat desenes de persones de diferents municipis on Vox ha obtingut uns bons resultats en els últims comicis ja sigui entrant en el consistori, o bé millorant els resultats que van obtenir en l’última convocatòria fa quatre anys. Celma ha reconegut que es tracta d’una tendència que els preocupa i comanda «unitat» a tots els territoris per «lluitar» contra els missatges de Vox i altres candidatures que puguin assimilar.

Celma opina que la pujada de Vox es deu a una conjuntura molt concreta que permet que «en temps de crisi o incertesa» les idees que defensa Vox poden ser comprades fàcilment per «gent que es troba amb cert malestar» o, en l’altre extrem, per «persones molt riques». Segons el seu parer la solució per evitar que la gent «compri aquestes idees» passa per «desmitificar-les» i contrarestar-les amb arguments verídics.

Trucada a l’organització

Durant l’acte van intervenir diverses persones, entre elles l’activista de Reus Mohamed Said Badaoui, acusat de radicalisme i expulsat al Marroc. Totes elles van titllar els resultats electorals de «mala notícia» per «al conjunt de la societat, per a la democràcia i la convivència en general».

Notícies relacionades

Durant la lectura del manifest, s’ha recordat que en el conjunt de Catalunya Vox ha obtingut 124 regidors amb més de 150.000 mil vots. Quant a la situació a Espanya, s’ha assegurat que «és encara pitjor, ja que hi ha més de 1.600 polítics elegits, amb una xifra superior a l’1,6 milions de vots».

«La irrupció de l’extrema dreta en molts consistoris de Catalunya és nefasta en molts sentits. La seva presència fa girar tot l’ambient polític cap a la dreta i alimenta les agressions racistes i LGTBIfóbicas», aferma el document unitari que s’ha llegit. Davant aquesta situació els col·lectius signants demanen «no resignar-se» i seguir «rebutjant els seus discursos d’odi». En aquest sentit, posa sobre la taula organitzar protestes de cara a la constitució dels ajuntaments en unes setmanes, així com una campanya «col·lectiva i unitària» de cara a les eleccions generals del 23 de juliol.