Junta directiva nacional del PP

Feijóo adverteix el PP sobre el 23J: «L’única oportunitat del sanchisme és que ens confiem»

El líder del partit demana als seus territoris mantenir intacta la mobilització del 28M per «confirmar el canvi»

  • Sánchez reacciona a la debacle avançant les generals al 23 de juliol

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo ha rebut aquest dimarts la plana major del seu partit després de la victòria electoral del 28 de maig adreçant-se a molts dels seus barons territorials com a «presidents». El líder del PP ha felicitat un a un tots els vencedors d’una nit electoral que va provocar la reacció immediata del president del Govern espanyol avançant les eleccions generals al 23 de juliol. I en aquest context, el líder conservador, ha advertit: «Hem fet el primer pas. Ara toca el següent, el definitiu. Al sanchisme li queden 54 dies», ha afirmat.

Però el missatge ha estat acompanyat d’una claríssima advertència i la petició expressa a tots els territoris de mantenir la mobilització que es va veure diumenge: «Necessitem una empenta més. El sanchisme només té una oportunitat, que ens cansem i que ens confiem», ha dit. 

Notícies relacionades

A Génova tenen assumit que la victòria del 28M ha quedat gairebé en un segon pla i que ara, necessàriament, estan obligats a rematar-la en la convocatòria general. «Comprenc l’afartament dels ciutadans, perquè els esdeveniments polítics se succeeixen amb la màxima rapidesa i la menor serietat. Però vull dir-los que ara sí que ha arribat el moment de confirmar el canvi», ha reiterat. La crida no podia ser més clara.

I per això mateix ho ha apuntalat referint-se al debat que Ciutadans està tenint en aquest mateix moment a la seu nacional i que acabarà amb la decisió de no presentar-se a les eleccions generals. Ha sigut clau la posició que ha pres Inés Arrimadas: ella no encapçalarà aquesta candidatura i no creu que el partit hagi d’anar als comicis del juliol dividint el vot del centredreta. «Si es confirma, permeteu-me que l’hi agraeixi. Han entès el missatge. Hem de concentrar el vot útil, i els dic ja als votants de Ciutadans que aquesta casa reformista és casa seva per sempre».