Avanç electoral

Eleccions generals 23J | Llargues cues a Correus per sol·licitar el vot via postal

Durant bona part del matí, la web de Correus per sol·licitar el tràmit no funcionava, pel que sembla, a causa del volum de sol·licituds

  • ¿Si demano el vot per correu em deslliuro de ser a la mesa electoral el 23J?

  • Com i quan es pot sol·licitar el vot per correu per a les eleccions generals del 23J: requisits i terminis

  • Eleccions 2023, en directe: avanç dels comicis generals i sondejos del 23J

Eleccions generals 23J | Llargues cues a Correus per sol·licitar el vot via postal

MARCIAL GUILLÉN / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’inesperat anunci de l’avanç de les eleccions generals per al 23 de juliol ha agafat per sorpresa tothom, però la ciutadania està reaccionant amb celeritat i, davant la decisió de celebrar els comicis en un moment en què molts ciutadans estaran de vacances, s’estan registrant cues a les oficines de Correus per formalitzar el vot via postal.

De fet, avui és el primer dia en què es pot sol·licitar el vot per correu, atès que s’ha publicat el decret de convocatòria dels comicis generals del 23 de juliol, tot just dos dies després de tancar-se les eleccions autonòmiques i municipals, el 28 de maig. 

Notícies relacionades

El 28M, més de 984.000 ciutadans van enviar el seu vot per correu, un 6,4% més que en els anteriors comicis del 2019. El termini per sol·licitar-ho en els pròxims comicis és fins al 13 de juliol i s’ha de remetre per via certificada abans del 19 de juliol.

Durant bona part del matí la web de Correus per sol·licitar el tràmit no funcionava, pel que sembla, a causa del volum de sol·licituds.