Eleccions generals 2023

El PSC atribueix el front comú que demana Pere Aragonès a la derrota d’ERC en les municipals

Aragonès demana un pacte d’unitat entre independentistes davant un possible Govern del PP i Vox

Puigdemont recull el guant d’Aragonès si és «per a la independència»

El PSC atribueix el front comú que demana Pere Aragonès a la derrota d’ERC en les municipals

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

«Desorientat».«Desesperat». «Resignat». Són només tres dels desqualificatius que transmeten des del PSC sobre la declaració del president de la Generalitat, Pere Aragonès, apel·lant a la unitat independentista per fer front a les eleccions generals i a la gestió de l’escenari posterior des de les institucions catalanes. «¿Pateixen una derrota brutal en les municipals i ara demanen ajuda a Junts?», responen amb ironia fonts de la direcció socialista.

L’error de partida, asseguren des del partit liderat per Salvador Illa, és donar per descomptat que el PP guanyarà les eleccions generals i que ERC és incapaç de guanyar-les a Catalunya presentant-se en solitari. A més, des del PSC burxen en el fet que en aquesta legislatura s’ha fet evident el fracàs de la unitat independentista, amb la sortida de Junts del Govern com a paradigma. A més, els republicans han salvat els pressupostos gràcies a una aliança amb el PSC i els Comuns.

Notícies relacionades

Per acabar-ho d’adobar, apunten, la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha rebutjat precisament aquest dimarts al matí, abans de l’anunci d’Aragonès, l’oferta de candidatura conjunta llançada per Junts. Ara, els socialistes entenen que ERC està «fent tombs».

Per al PSC, el ‘leitmotiv’ del 23 de juliol ha de ser sortir a barrar el pas al PP i a Vox. Així ho ha explicitat, de fet, el mateix Illa en una entrevista a RAC 1 en què ha dit que, per la seva banda, la seva aspiració seria aconseguir 15 diputats. «Hem de treure distància al PP. Ara tenim una distància de 10-12 diputats, i m’agradaria que creixés. M’agradaria que fos una distància d’uns 15 diputats», ha explicitat.