La ressaca electoral

CERCADOR | ¿En quins ajuntaments és Vox a Catalunya i quants regidors té?

¿Qui serà l’alcalde de Barcelona? Totes les combinacions possibles

Els gràfics més importants de les eleccions de Barcelona

Els gràfics més importants de les eleccions municipals a Catalunya

MAPA | Resultats de les eleccions municipals 2023 a Espanya

CERCADOR | ¿En quins ajuntaments és Vox a Catalunya i quants regidors té?
1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les eleccions municipals a Catalunya han provocat l’entrada de l’extrema dreta de Vox a 76 ajuntaments, entre els quals els de les quatre capitals, amb tres regidors a Tarragona, dos a Barcelona, tres a Lleida i un a Girona. El partit ha aconseguit 150.653 vots i 124 regidors a tot Catalunya: 82 a la província de Barcelona, 23 a la de Tarragona, 17 a la de Girona i 2 a la de Lleida.

A la província de Barcelona, el partit ha aconseguit 120.213 vots, cosa que suposa un 5,40% dels sufragis, i també ha aconseguit representació en nou de les 10 ciutats més poblades de Catalunya: les capitals ja esmentades més l’Hospitalet de Llobregat (3), Sabadell (2), Terrassa (3), Mataró (4), Santa Coloma de Gramenet (2) i Reus (3). De fet, a Terrassa, Mataró i Rubí, Vox ha obtingut el seu millor resultat ocupant la tercera plaça.

En el següent cercador pot localitzar totes les poblacions en les quals Vox compta amb representació i quants regidors tindrà a cada una.

Notícies relacionades

En les municipals del 2019, Vox va entrar en un consistori, el de Salt (Girona), on va aconseguir tres regidors –que ja eren a l’ajuntament des del 2011 dins del partit Plataforma per Catalunya– i, en aquests comicis, el partit n’ha sumat un més, i ha obtingut quatre regidors.

Aquestes han sigut les primeres eleccions municipals de Vox amb representació al Parlament de Catalunya: en els comicis autonòmics del 2021 el partit va aconseguir entrar per primera vegada amb 11 escons.

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Catalunya el 28M

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals a Catalunya 2023 a Espanya: