Primera reacció dels populars

El PP veu «desesperació» en el cop d’efecte de Sánchez abans que li demanin que marxi

«El cop que ha rebut és duríssim, però [el president del Govern] encara viu i ho vol aprofitar», diu un assessor polític dels conservadors

El PP veu «desesperació» en el cop d’efecte de Sánchez abans que li demanin que marxi

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Paloma Esteban

Relativa tranquil·litat al quarter general del PP després de la notícia de Pedro Sánchez que dissoldrà les Corts i convocarà eleccions el 23 de juliol. Fonts de l’entorn d’Alberto Núñez Feijóo consideren que la decisió del president del Govern d’avançar els comicis generals mostra la seva «desesperació» i l’intent que ningú li demani «que marxi».

El president del Govern ha realitzat una declaració institucional a la Moncloa cap a dos quarts de dotze del matí per anunciar la decisió que ha pres al veure ahir a la nit com el mapa electoral es va tenyir de blau. Els populars consideren que la «dinàmica ascendent» que s’ha vist a les municipals i autonòmiques, en les quals han reconquerit feus com País Valencià, Aragó, Extremadura i Cantàbria, continuarà d’aquí dos mesos, quan els espanyols tornaran a ser convocats a les urnes.

Notícies relacionades

«El cop que ha rebut és duríssim, però [el president del Govern] encara viu i ho vol aprofitar», diu un assessor polític que ha guanyat molts punts a la seu de Génova en els últims mesos. Segons aquesta interpretació, Sánchez intentarà fer campanya mentre els dirigents populars que han guanyat a la majoria de les comunitats han d’aclarir què faran amb Vox, perquè necessiten el seu suport per a les investidures. Especialment complicat té aquest acord el PP amb la ultradreta al País Valencià, on el cap de llista de Vox, Carlos Flores Juberías, té una condemna per violència masclista contra la seva exdona.

Alberto Núñez Feijóo, el líder dels populars, ha convocat aquest matí el comitè de direcció i està previst que a partir de la una del migdia un dels seus membres ofereixi una roda de premsa.