Eleccions Municipals 2023

Maragall no descarta pactar amb el PSC perquè Collboni sigui alcalde de Barcelona

  • DIRECTE | Últimes notícies després de les eleccions del 28M

  • Pactòmetre Barcelona: aquests són els possibles pactes de govern

  • Collboni no renuncia a l’alcaldia malgrat haver quedat segon

Maragall no descarta pactar amb el PSC perquè Collboni sigui alcalde de Barcelona

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de llista d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, no descarta pactar amb el PSC i fer alcalde Jaume Collboni, que ha quedat com a segona força en les municipals del 28M darrere de Xavier Trias.

El republicà, que acaba de perdre la meitat del vot del 2019 i ha quedat en quarta posició amb cinc regidors a la capital catalana, ha declarat aquest dilluns a La 2 i Ràdio 4 que, si té la clau de la governabilitat, haurà de «pensar» com la utilitza. «Primer hem d’esperar, parlar i escoltar», ha dit, tot i que també ha assenyalat que «el senyor Trias té la responsabilitat de prendre la iniciativa en aquest moment».

Notícies relacionades

Preguntat per un possible acord per donar l’alcaldia a Collboni, Maragall preferit ser «prudent»: «Avui és un dia per prendre nota dels resultats. El que no faré és especular», ha dit. També ha evitat respondre amb claredat a la pregunta de si prefereix un govern progressista (de Collboni) o sobiranista (de Trias): «Vull el millor govern per a Barcelona», ha dit.

Per la seva banda, Trias ha assegurat aquest dilluns al matí que està «convençut» que Collboni no intentarà pactar amb els Comuns i ERC per treure-li l’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. En una entrevista a RAC-1, ha afirmat que confia que la voluntat de totes les formacions sigui que governi la llista més votada –la seva– i ha manifestat la seva intenció de tenir Maragall «a prop».