Eleccions del 28-M

Xavier Trias apel·la al vot útil per aconseguir una victòria «clara» que li permeti elegir aliat

L’alcaldable remarca que decidirà ell la política d’aliances sense imposicions, ja que Carles Puigdemont només li ha demanat que guanyi

  • L’última hora de la campanya electoral

  • ¿Qui guanyarà les eleccions a Barcelona?

Xavier Trias apel·la al vot útil per aconseguir una victòria «clara» que li permeti elegir aliat

Zowy Voeten

3
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha apel·lat al «vot útil» en el míting final de campanya davant centenars de persones. Un acte en el qual ha resumit el seu missatge: «¿Vostè està en contra d’Ada Colau? Ho té fàcil, voti Trias, qualsevol altre vot vol dir que tindrà la senyora Colau governant, segur», ha advertit, parlant de «quatre anys de desgràcia» en cas de reedició de l’actual govern.

«Necessito, perquè m’he presentat per ser alcalde, guanyar de manera clara, que ningú la pugui discutir», ha insistit en la seva última intervenció. «No ens donen ordres, mai me les han donat», ha aclarit sobre les seves mans lliures per decidir la política d’aliances davant els dirigents de Junts o les bases del partit, que seran consultades, però de forma no vinculant. «Carles Puigdemont em diu ‘Trias guanya les eleccions’ i les guanyarem, també per ell», ha afegit per aclarir que l’expresident no li ha posat condicions.

«Gestionen malament: la seguretat, la neteja... i això afecta l’autoestima», ha avisat, en una reincidència en els seus missatges de campanya, centrats en el canvi d’estil de governança. «La meva dona em diu ‘No parlis més de Colau ni de Collboni’; és que són un desastre, què hi farem», ha ironitzat. «Podem ser alcaldes, per ser la força més votada, i després decidir amb qui governem i fer-ho segons el nostre programa», ha afegit respecte a les possibles futures aliances. Un programa que ha resumit que la lluita contra la pobresa s’ha de basar a crear activitat econòmica sostenible. I ha apostat també per «canviar la manera de governar» i «tenir en compte tothom».

Trias ha apel·lat al canvi davant els que no «ens han fet les coses fàcils». «Tenim l’obligació de demostrar què és Barcelona, que és la capital de Catalunya i de la catalanitat i ha de defensar Catalunya i la nostra llengua, els nostres costums», ha asseverat.

En el míting final, celebrat als Jardinets de Gràcia, i que ha sigut el que més afluència ha aconseguit a la campanya, el candidat de Junts ha afirmat que aquestes dues setmanes l’han «rejovenit». «Estic entusiasmat, content de fer-ho i em fa il·lusió», ha proclamat. En clau intimista ha agraït el suport a la família: «L’avi fa les coses perquè els nets tinguin una ciutat millor en el futur», ha proclamat.

El vot per «reparar» la derrota del 2015

Notícies relacionades

L’exconseller i integrant de la llista, Ramon Tremosa, ha demanat el vot per a Trias per «reparar» la «guerra bruta» contra Trias el 2015, en relació amb la seva vinculació amb un suposat compte ocult a Suïssa que va resultar ser fals. «Colau va guanyar les eleccions dient mentides sobre Trias», ha rematat la també candidata i exdirigent d’Unió, Joana Ortega. Per la seva banda, Neus Munté, número dos de Trias, ha parlat de la «desconfiança» de Colau en el tercer sector social i la seva campanya «contra el cotxe, contra la moto, contra tot», mentre ha qüestionat l’eficàcia de la política de vivenda de l’alcaldessa.

Durant el míting, uns grups de persones ha irromput a l’escenari denunciant a crits l’«emergència climàtica» amb pancartes negres. En breus segons han sigut desallotjats. Trias ha aprofitat per dir sobre aquest tipus d’incidents: «Espereu, quan governem: durant quatre anys han estat callats i silenciosos, quan guanyem ens faran la vida impossible».

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Catalunya el 28M

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals a Catalunya 2023 a Espanya: