Eleccions municipals

Daniel Sirera demana concentrar el vot en el PP per «decidir i condicionar» el futur govern municipal

  • Vint coses que no sabies de Daniel Sirera

  • MAPA | Mapa | Els barris de Barcelona en els quals se la juga Daniel Sirera

  • Enquesta prohibida de les eleccions a Barcelona: quart sondeig

  • DIRECTE | Última hora del tancament de campanya

Daniel Sirera demana concentrar el vot en el PP per «decidir i condicionar» el futur govern municipal

Mariona Puig / ACN

4
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Ara el vot útil és el PP. Decidirem i condicionarem el futur govern». Missatge clar de l’alcaldable del PP a Barcelona, Daniel Sirera, en el tancament de campanya que els populars han celebrat a l’hotel Marriott Victoria Suites, situat a Pedralbes, una de les zones de la capital catalana on la candidatura espera obtenir uns millors resultats. Sirera ha presentat el seu partit com l’«única garantia de canvi real» i ha assenyalat com a principal prioritat «fer fora Ada Colau», tot i que també ha avisat que per aconseguir-ho «cal votar bé» diumenge. En aquest sentit, ha reclamat als seus fidels un últim esforç per convèncer els votants que encara estan dubtant entre ells o Ciutadans, Vox i Valents, recordant que les enquestes només garanteixen representació als populars.

Tot i així, també ha volgut llançar un missatge als barcelonins que creuen que el «vot útil» per evitar quatre anys més d’Ada Colau és el PSC de Jaume Collboni o la candidatura de Xavier Trias. Sirera s’ha mostrat convençut que Collboni tornarà a pactar amb l’actual alcaldessa, perquè assegura que ja ho ha fet «dues vegades» i «on n’hi ha dos n’hi ha tres». De Trias, en canvi, ha dit que tampoc pot ser alternativa perquè «el 2015 se’n va anar i ens va deixar Colau». «Crec que Trias té tan poques ganes de ser alcalde que diumenge vinent votarà Ada Colau», ha assegurat entre rialles d’un centenar de militants.

Justament en aquest districte, a Sarrià-Sant Gervasi, Manuel Valls i Ciutadans van aconseguir consolidar-se un 25% dels suports el 2019, tot i que quatre anys abans va ser Xavier Trias –ara de nou contrincant– qui es va quedar amb un 40% dels vots. «Si tinc la clau, faré fora Colau i evitaré que el govern caigui en mans del separatisme», ha promès, sense endinsar-se molt més en els possibles pactes postelectorals que es puguin formar a partir de dilluns vinent.

En aquest últim missatge abans de les eleccions, Sirera s’ha fet acompanyar de l’eurodiputada popular Dolors Montserrat, que ha defensat que el PSC no pot representar un canvi per a la ciutat quan ha format part del govern i és «corresponsable» de la situació. També ha tirat de crida al ‘vot útil’, demanant que tots els votants «a la dreta del PSOE» escullin diumenge la papereta popular i, amb una crítica velada als seus oponents, ha assegurat que el seu partit «ni és passatger» ni «juga a assemblar-se a ningú». L’absència més destacada ha sigut la del president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, que a diferència de l’inici de campanya, aquesta tarda ha optat per ser a la seva ciutat, Tarragona, on els populars aspiren a recuperar el poder perdut en els últims anys.

En canvi, entre el públic sí que hi havia els últims fitxatges del partit com el regidor díscol de Ciutadans –i ja expulsat– Paco Sierra, que s’han fet militant del PP, així com les exdiputades taronges del Parlament Carmen de Rivera i Mercè Escofet, que han donat suport a Sirera en aquests comicis. També s’ha deixat veure al costat del candidat Santi Fisas, que tanca la candidatura i que actualment és president de la Lliga Democràtica, el partit catalanista de centredreta que buscava pescar als orfes no independentistes de l’extinta CiU.

Acompanyat de tots aquests suports, Sirera ha assegurat que va intentar una llista conjunta de tot el ‘constitucionalisme’ que no va tirar endavant i ha lamentat les crítiques que els seus oponents li han llançat en les últimes hores. «Els pitjors atacs no han sigut de Colau, ni dels independentistes, ni dels socialistes, han sigut dels que haurien de ser els nostres companys de viatge», els ha retret, assegurant també que aquestes formacions «no tenen objectiu» i que el seu únic final és ocupar «l’espai del PP». «Aquest és un partit amb molta història i amb algunes coses no es juga», ha conclòs l’alcaldable popular.

Segons l’últim ‘tracking’ electoral diari del portal web australià The Adelaide Review, només el PP tindria garantida la seva entrada al consistori barceloní amb tres escons, mentre que la resta dels seus competidors no arribarien al 5% de vots necessaris per obtenir representació. Vox seria qui estaria més a prop, amb un 4,5% dels suports, seguit de Valents i Ciutadans que serien entorn del 2%. Sirera aspira a ser l’única força d’aquest tros del ventall ideològic que entri a l’ajuntament, per quedar-se amb el seu sac de vot en les futures eleccions municipals, d’aquí quatre anys, i també al Parlament i al Congrés.

  .despiece-elecciones {

    list-style: disc;

    list-style-position: inside;

    margin-top: 2rem

  }

  .despiece-elecciones li {

    margin-top: 1rem

  }

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Catalunya el 28M

  

  

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals a Catalunya 2023 a Espanya:

  

  .despiece-elecciones {

    list-style: disc;

    list-style-position: inside;

    margin-top: 2rem

  }

  .despiece-elecciones li {

Notícies relacionades

    margin-top: 1rem

  }

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Espanya el 28M:

  

  

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals 2023 a Espanya:

  

  .despiece-elecciones {

    list-style: disc;

    list-style-position: inside;

    margin-top: 2rem

  }

  .despiece-elecciones li {

    margin-top: 1rem

  }