Decisió fiscal

Anticorrupció assumeix la investigació de la compra de vots detectada a Melilla amb fons de licitacions públiques

  • La policia deixa en llibertat el número tres de Coalició per Melilla i el gendre del seu líder pel frau electoral

  • Compra de vots a Melilla: les claus del cas

Anticorrupció assumeix la investigació de la compra de vots detectada a Melilla amb fons de licitacions públiques
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Fiscalia Anticorrupció serà la que actuï al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Melilla en la causa oberta per la compra de vots a les eleccions a l’Assemblea de Melilla del pròxim 28 de maig. El decret en el qual la fiscalia especial assumeix el cas s’afirma que l’estructura organitzada formada per persones afins o relacionades amb Coalició per Melilla comprarien vots amb «els fons obtinguts per empreses i particulars relacionades amb el partit en licitacions públiques, convenis, contractes i subvencions que s’haurien adjudicat durant l’última legislatura a la ciutat autònoma».

Es tracta d’una operació «a gran escala de compra de vots, mitjançant la qual s’abonaven entre 100 i 150 euros a un important nombre de ciutadans alterant la mecànica legalment establerta del vot per correu». L’operativa es va iniciar el 4 d’abril, després de la publicació de la convocatòria electoral i hauria sigut portada a terme per individus afins o relacionats amb Coalició per Melilla, que actuarien «amb planificació prèvia i concertada» per comprar els vots.

Notícies relacionades

Aquestes pràctiques, a més de delictes electorals, podrien ser constitutius, segons el ministeri públic, dels delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació i suborn. La justificació que la fiscalia encarregada dels delictes econòmics més greus assumeixi el cas està en la «gravetat i transcendència des del punt de punt de vista social i polític» del que ha passat, «atesa la pretensió d’alterar la lliure manifestació de la voluntat popular».

A més, apunta a la complexitat de les investigacions per desenvolupar per esclarir els fets.