Cita electoral

Illa demana votar el PSC el 28M com a «primer pas per posar Catalunya en marxa»

  • Les eleccions municipals i autonòmiques 2023, al minut

  • La marxa de les enquestes

Illa demana votar el PSC el 28M com a «primer pas per posar Catalunya en marxa»
2
Es llegeix en minuts
EFE

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha fet aquest dijous una crida a «confiar» en el PSC en les eleccions municipals del 28 de maig com a «primer pas per posar Catalunya en marxa» i ha demanat «un vot útil per fer una política útil». En un acte polític al Museu de l’Aigua i el Téxtil (MAT) de Manresa junt amb el candidat socialista a l’alcaldia d’aquesta ciutat, Anjo Valentí, Illa ha assegurat que aquestes eleccions municipals a Catalunya les guanyaran els socialistes.

Illa ha posat èmfasi en el fet que el «vigor» dels socialistes és «un projecte col·lectiu, no personalista», i que «entén la política com un servei públic», i per això fan «propostes per transformar la realitat» i cuiden les institucions. Ha contraposat aquests principis als que entenen la política com «una simple administració del poder» i fan propostes «per mantenir-se i ocupar» el poder i «es guien per allò que els ajuda a mantenir-se en el poder i punt».

Notícies relacionades

«Els que veuen la política com una simple ocupació del poder utilitzen les institucions i les subordinen als seus interessos. Mireu el que està passant al Parlament de Catalunya. És de les coses més greus que han passat a Catalunya últimament. Jo no tinc res contra la senyora (Laura) Borràs però ja n’hi ha prou. La institució és per sobre dels seus interessos personals i dels del seu partit», ha defensat el primer secretari del PSC. Illa ha precisat que diu això per Junts, per ERC i també per la CUP, que van afavorir que Borràs ocupés la presidència del Parlament amb el seu vot o l’abstenció.

Salvador Illa ha assegurat que, després de molts anys, en aquesta campanya electoral a Catalunya s’imposarà la «política útil, que resolgui problemes, que vagi a les coses concretes i que faci avançar», i ha reclamat la contribució dels socialistes a fer-ho i en especial al Govern d’Espanya. El líder del PSC ha explicat que els socialistes catalans volen «ordre», «oportunitats», «prosperitat» i «recuperar a tot Catalunya un punt d’autoestima, orgull», i per això és molt important que la «política útil» s’obri pas en el Govern de la Generalitat. Sobre Manresa, Illa ha assegurat que l’alcaldable del PSC, Anjo Valentí, representa passar de les propostes impossibles a les coses realitzables, de la «baralla» entre les dues formacions que han estat governant (Junts i ERC) i els «vetos creuats» a la proposta «concreta de com millorem la ciutat».