Eleccions municipals 2023

Collboni promet portar a Barcelona la sortida del Tour de França i el Mundial d’Atletisme

  • Tot el que està passant aquesta campanya d’eleccions municipals, en directe

  • ¿Qui guanyarà les eleccions?

  • PERFIL | Les 20 coses que no sabies de Jaume Collboni

  • Jaume Collboni: «Xavier Trias vol tornar per reorganitzar l’independentisme de dretes»

Collboni promet portar a Barcelona la sortida del Tour de França i el Mundial d’Atletisme

SÍLVIA JARDÍ / ACN

4
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El candidat del PSC, Jaume Collboni, engrosseix la llista de promeses per als 100 primers dies del mandat si aconsegueix ser alcalde en les últimes hores que queden de campanya. Aquest cop, en un acte dedicat a l’àmbit de l’esport, s’ha compromès a viatjar en aquest termini de temps a París per demanar-li al president del Tour de França que, l’any que decideixi l’organització de l’esdeveniment, la sortida de la competició es faci des de Barcelona. També ha anunciat tenir la complicitat del Govern de Pedro Sánchez, així com la del Comitè Olímpic Espanyol i de les federacions catalana i espanyola, per formalitzar la candidatura de la ciutat per celebrar el Mundial d’Atletisme. Un projecte que el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha defensat en un vídeo.

I és que el propòsit que Collboni ha traslladat a representants de col·lectius esportius de la ciutat és celebrar cada any un gran esdeveniment que «deixi un llegat tangible», com el projecte del Pavelló Blau, el Port Olímpic o l’escola nàutica. Ha reivindicat que Barcelona ha de ser una ciutat que es «projecti al món» amb esdeveniments com la Copa Amèrica de vela, que ha de contribuir a «recuperar l’orgull» i que s’aconsegueixen negociant amb «discreció» i «cooperació». «Aquest és un triomf col·lectiu», ha afirmat.

El model de política esportiva que defensa l’alcaldable socialista és el de la projecció internacional de la ciutat de bracet amb la promoció de l’accés a l’esport i els equipaments per als veïns de la ciutat. En aquest sentit, ha recordat la seva aposta per ampliar les beques esportives de 15.000 a 40.000 joves d’entre 5 i 25 anys, una mesura que contribueix també a cuidar el «patrimoni» que suposa el teixit associatiu que Barcelona té en aquest àmbit.

Un excàrrec i militant d’ERC en el míting

El míting ha tingut la particularitat de comptar amb la participació de l’expresident de la federació de Barcelona d’ERCi exsecretari general d’Esports de la Generalitat, Rafael Niubò, que conserva la militància en el partit liderat per Oriol Junqueras. Ha deixat clar que la seva presència no significa que ara sigui votant del PSC –de fet, ERC estava informada de la seva intervenció en l’acte–, però ha reivindicat que s’ha de deixar de banda el «sectarisme» i reconèixer que els projectes que s’han posat en marxa sota la regidoria d’Esports del socialista David Escudé han de continuar. Per ell, el PSC segueix sent «socialista» de la mateixa manera que ell és «socialista d’un altre partit».

A més de defensar que el seu «veritable partit és l’esport», Niubò, que va ser pròxim a Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat que malgrat que el seu partit és «rival» del de Collboni i en unes eleccions es juga a guanyar l’altre, això no significa que després siguin «enemics» perquè hi ha d’haver «‘fair play’». El candidat del PSC li ha agraït aquesta actitud i ha lloat la virtut que té l’esport de situar-se per sobre de les sigles. «¿Com hi poden haver partits progressistes que no ho vegin?, ha sentenciat.

«Hereu» de Pasqual Maragall

Notícies relacionades

Al PSC mostren eufòria fins i tot abans d’haver passat l’examen de les urnes. Collboni es veu guanyador i així ho està explicitant en la recta final de la campanya, un tancament en què està aprofitant per reclamar una «àmplia majoria» vinculant la seva candidatura a l’elenc de grans noms del socialisme català i estatal. En l’acte celebrat al matí a Ciutat Meridiana, no ha dubtat a declarar-se«hereu» del llegat de Pasqual Maragall, continuador de la inversió als barris de Jordi Hereu i desempolsegar el «fets i no paraules» de José Montilla. També s’ha vantat de tenir al darrere «tota la força del socialisme estatal», que s’ha citat aquest divendres per rebentar l’aforament del pavelló de la Vall d’Hebron amb el president Pedro Sánchez i l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero.

«Quan arregleu barris esteu començant a arreglar el món», ha afirmat Collboni manllevant una de les afirmacions que Pasqual Maragall va fer en el seu últim discurs com alcalde. També ha parafrasejat el mític «Barcelona és la seva gent» de l’exalcalde i també expresident de la Generalitat, que va acabar estripant el carnet del PSC el 2007. Per això, s’ha compromès tornar als 750 milions d’inversió anual als barris de l’etapa d’Hereu. Durant el mandat de Xavier Trias es va situar en 465 milions, durant el primer mandat d’Ada Colau en 460 i durant el segon en 530, un increment que s’autoatribueix el PSC.

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Catalunya el 28M

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals a Catalunya 2023 a Espanya: