Eleccions municipals 2023

Jaume Collboni es declara «hereu» del llegat de Pasqual Maragall

  • Tot el que està passant aquesta campanya d’eleccions municipals, en directe

  • ¿Qui guanyarà les eleccions?

  • PERFIL | Les 20 coses que no sabies de Jaume Collboni

  • Els barris de Barcelona on se la juga Jaume Collboni en les eleccions municipals

Jaume Collboni es declara «hereu» del llegat de Pasqual Maragall

PSC

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Al PSCmalgasten eufòria abans fins i tot d’haver passat l’examen de les urnes. Jaume Collboni es veu guanyador i així ho està explicitant en la recta final de la campanya, un tancament en el qual està aprofitant per vincular la seva candidatura a l’elenc de grans noms del socialisme català i estatal. Aquest dijous, de fet, no ha dubtat a declarar-se «hereu» del llegat de Pasqual Maragall, a proclamar-se continuador de la inversió als barris de Jordi Hereu i a desempolsegar el ‘fets i no paraules’ de José Montilla. També s’ha vantat de tenir al darrere «tota la força del socialisme estatal», que s’ha citat aquest divendres per rebentar l’aforament del pavelló de la Vall d’Hebron amb el president Pedro Sánchez i l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero.

Notícies relacionades

Mirant d’esprémer aquest cartell d’excepció –és la primera vegada que els socialistes posaran a Barcelona la guinda estatal d’unes de municipals–, l’alcaldable socialista reivindica que votar-lo a ell és tant com avalar el projecte del socialisme a Catalunya i a l’Estat. Abrigat per tots els membres de la seva candidatura i des del barri de Ciutat Meridiana, Collboni ha proclamat que està en disposició d’«agafar el timó» de la ciutat i de fer-ho amb el «millor govern».

I aquest, ha dit, parteix de la base que Barcelona són els seus 73 barris. «Quan arregleu barris esteu començant a arreglar el món», ha afirmat Collboni manllevant una de les afirmacions que Pasqual Maragall va fer en el seu últim discurs com a alcalde. També ha parafrasejat el mític «Barcelona és la seva gent» de l’exalcalde i també expresident de la Generalitat que va acabar estripant el carnet del PSC el 2007. «Som hereus d’aquesta tradició i d’aquesta idea de força», ha presumit l’actual aspirant a l’alcaldia.

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Catalunya el 28M

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals a Catalunya 2023 a Espanya: