28M

Ernest Maragall promet arrencar la construcció de vivenda social en els 100 primers dies de mandat

El republicà convocaria una cimera del sector, «sense dogmatismes», per començar a aixecar pisos per al lloguer públic

  • Última hora de les eleccions municipals 2023 a Barcelona i la resta de Catalunya

  • 20 coses que no sabies d’Ernest Maragall

  • Els reptes d’Ernest Maragall per a aquesta ‘batalla de Barcelona’

Ernest Maragall promet arrencar la construcció de vivenda social en els 100 primers dies de mandat

MARC PUIG / ERC

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

De Sert a Sert. Si dimecres el candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, va fer el seu acte matinal davant el pavelló de la República, projecte de l’arquitecte racionalista Josep Lluís Sert, aquest dijous ha sigut el torn de la Casa Bloc, el projecte de vivenda pública posat en marxa, el 1933, per la Genertalitat republicana, en concret per un dels pares fundadors d’ERC, Francesc Macià. Maragall ha volgut empalmar el seu programa de vivenda amb la tradició històrica del partit, però per mirar cap endavant». En concret, cap als 100 primers dia de gestió al capdavant de l’alcaldia, en el supòsit que aconsegueixi el seu objectiu entre diumenge i les successives setmanes.

Maragall va prometre una actuació «urgent» en aquests tres primers mesos de mandat, fixada en tres eixos. El primer és la immediata aplicació de la llei de la vivenda, aprovada per les Corts recentment «gràcies a l’acció d’ERC», va apuntar abans Ester Capella, número 3 de Maragall. En concret, quant a la definició de les zones i els preus a bloquejar.

Fàbrica de pisos

El segon eix passa per «posar en marxa la fàbrica de construcció de pisos», va definir el mateix Maragall. És a dir «convocar una taula de tot el sector, privat i públic, sense dogmes, per crear les condicions per a la immediata construcció de vivendes. L’objectiu és arribar a les 20.000 de lloguer públic al final del mandat.

Finalment, abordar, en terrenys municipals qualificats d’equipament dotacional, la construcció de pisos que permetin acabar, en dos anys, amb la llista d’emergència habitacional.

Notícies relacionades

Quant al pim-pam-pum de campanya, i sobre el suport d’una part del món del taxi a Jaume Collboni, el republicà va assenyalar que el socialista ha sigut «el gran avalador per a l’arribada de la privatització del taxi, i si els taxistes volen garantir-se el seu futur, com a part del servei públic, millor farien votant ERC».

ELECCIONS MUNICIPALS A CATALUNYA

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Catalunya el 28M

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals a Catalunya 2023 a Espanya: