28M

Ernest Maragall afirma que Collboni és hereu només dels «que van trair i van abandonar» el seu germà Pasqual

Per al republicà, el retorn de Trias obeeix només al seu intent «per tornar als anys 80», quan Convergència era gairebé hegemònica

  • Última hora de les eleccions municipals 2023 a Barcelona i la resta de Catalunya

  • 20 coses que no sabies d’Ernest Maragall

  • Els reptes d’Ernest Maragall per a aquesta ‘batalla de Barcelona’

Ernest Maragall afirma que Collboni és hereu només dels «que van trair i van abandonar» el seu germà Pasqual

BERNAT VILARÓ / ACN

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha respost dijous a la tarda les paraules del seu oponent socialista, Jaume Collboni, en les quals aquest s’ha erigit com a «hereu de Pasqual Maragall». «M’entristeix més que m’indigna això», va enfilar el republicà la qüestió, per sentenciar: «Jaume Collboni és tan sols l’hereu dels que van trair, van abandonar i van negar Pasqual Maragall». És a dir, hereu de la direcció del PSC de principis de segle, quan se la coneixia pel carrer on tenia seu, ‘Nicaragua’.

No va ser l’única rèplica de l’exconseller a l’extinent d’alcalde. L’exigència de Collboni, segons la va transmetre Maragall en l’acte a la Vila de Gràcia, que el candidat de la llista més votada sigui finalment l’alcalde. ¿Com diu, senyor Collboni? ¿Com pot tenir la poca vergonya de dir això, després d’orquestrar l’operació del 2019 en la qual es va evitar que el candidat més votat [el mateix Maragall] arribés al càrrec? ¿Pretén que algú li atorgui la més mínima credibilitat?

«Desvergonyit» adversari

De fet, les crítiques a Collboni van ser recurrents. En el breu repàs que hizó d’ell, Ada Colau i Xavier Trias, va percudir de nou en el fet que el socialista, si és alcalde, serà el «controlador de Pedro Sánchez a la plaça de Sant Jaume». I va posar un exemple pràctic, al mateix districte, del que portaria aquesta suposada submissió a Madrid que Maragall entreveu en el PSC. «Cal recuperar la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia i això només ho pot fer un partit que pensi en una Barcelona lliure, no com el PSC, ja que la número 2 de la seva llista municipal, Maria Eugènia Gay, assevera que la comissària de la Via Laietana ha de continuar sent la central de la Policia Nacional a Barcelona, perquè es necessiten símbols de la presència de l’Estat a Barcelona».

A Collboni, «que es desmarca d’una alcalde amb qui ha governat vuit anys», li va reconèixer «la desimboltura i el desvergonyiment. Però d’aquí a la proposta i al model de ciutat hi ha un camí massa llarg», va sentenciar.

Notícies relacionades

De Trias va insistir que «ja sap que no guanyarà i es demostra que el seu retorn només ha obeït a l’intent de tornar als anys 80 i revifar Convergència, amb tot el que això significa quant a la qualitat i la transparència democràtica», en referència avui implícita, dilluns explícita, al 3%. I de Colau va remarcar el seu «dogmatisme i autoritarisme».

ELECCIONS MUNICIPALS A CATALUNYA

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Catalunya el 28M

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals a Catalunya 2023 a Espanya: