Compra de vots

El PP demana al PSOE que trenqui el Govern de Melilla

  • Les claus de la compra de vots a Melilla

El PP demana al PSOE que trenqui el Govern de Melilla

A. Pérez Meca / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El número tres del PP, el coordinador general Elías Bendodo, ha demanat al PSOE que trenqui el Govern de Melilla, on comparteix càrrecs amb Coalició per Melilla, una formació sota sospita per la compra de vots per a les eleccions de diumenge vinent. Bendodo ha aprofitat l’escàndol i la investigació a la ciutat autònoma per denunciar que els socialistes tenen socis «indesitjables» per tot Espanya i ha citat EH Bildu.

Carmen María Perles, titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Melilla, va iniciar les seves indagacions per un presumpte frau electoral en el vot per correu després que se sabés que havien assaltat diversos empleats de Correus i els havien sostret la documentació per als comicis del 28 de maig. La Policia Nacional va detenir i va deixar en llibertat poc després el número 3 de les llistes de Coalició per Melilla, Mohamed Ahmed Al-lal, que és conseller de Districtes, Joventut i Participació Ciutadana, i el gendre del líder de la formació (Mustafa Aberchan), que es diu Abdelila Nurdine Ahmed, àlies ‘Abdul Lobo’.

La ciutat de Melilla està governada per Eduardo de Castro, que es va presentar per Ciutadans, però va abandonar el partit i no va entregar l’acta. Dirigeix un executiu compost pel PSOE i Coalició per Melilla, que van expulsar del poder Juan José Imbroda (PP) el 2019, després de gairebé dues dècades dirigint la ciutat autònoma. De Castro presideix Melilla i té al seu equip quatre consellers de Coalició per Melilla i tres del PSOE.

Cap comentari sobre el Marroc

Notícies relacionades

Bendodo ha dit que està «absolutament tranquil» respecte a la possible implicació del PP en la compra de vots i ha demanat al PSOE que, si té alguna prova d’això, «parli alt i clar» i digui «qui» de la formació conservadora ha comès aquest delicte. El coordinador del PP no ha aclarit si exigiran una comissió d’investigació al respecte ni ha volgut comentar algunes informacions que assenyalen la possible participació del Marroc en aquest escàndol. Bendodo ha demanat paciència perquè la investigació policial segueixi el seu curs i es vagin coneixent més detalls del que ha passat aquestes setmanes a la ciutat autònoma.

El número tres del PP ha fet aquestes declaracions en un acte electoral a la plaça d’España de Madrid, on han col·locat un carretó de comprar gegant per denunciar l’elevada inflació que pateixen els ciutadans per la mala gestió de Sánchez, segons Bendodo.