ELECCIONS 28M

La CUP afirma que és l’única opció independentista perquè ERC i JxCat «amaguen l’estelada»

  • Yolanda Díaz crida a votar Colau per evitar que Feijóo faci alcalde Trias o Collboni

  • ¿Qui guanyarà les eleccions? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

video 3388262-carles-riera-cup / periodico

2
Es llegeix en minuts
EFE

La CUP ha afirmat que en aquestes eleccions municipals és «l’única opció independentista» perquè, segons han afirmat els líders i candidats en l’acte central de la campanya, tant ERC com JxCat «amaguen l’estelada» a més de voler governar «sense molestar» les elits i els ‘lobbies’.

En l’acte central de la campanya electoral de la CUP, convocat a la plaça Can Fabra del barri de Sant Andreu de Barcelona davant unes 500 persones, el diputat al Parlament Carles Riera ha afirmat que «en aquestes eleccions hi ha una única candidatura independentista, només una, i és la CUP». És a dir, ha recalcat Riera, «qui vulgui votar independència hi ha un únic vot útil, i és el de la CUP», perquè «ja hem entès que JxCat i el seu candidat per Barcelona Xavier Trias han renunciat a l’independentisme, volen tornar a ser CiU, de fet ja ho són: peix al cove, diners, negoci, i posar els ajuntaments al servei del capital».

«També hem entès –ha afegit– perquè els d’ERC renuncien a l’independentisme aquesta campanya, i és que han descobert l’Estat i el que és pitjor, els agrada i els va la marxa, i volen ser una força constructiva, com el PSC i JxCat, constructiva dels macroprojectes, és clar». Segons Riera, «ser patriota i independentista no significa vendre el país al gran capital, sinó defensar la terra, Catalunya, els Països Catalans, pam a pam, poble a poble i ciutat a ciutat.»

Aquest mateix diputat de la CUP ha volgut deixar clar que els del seu partit no han oblidat l’1-O del 2017, i que vol ser i governar als ajuntaments: «Per tenir-los preparats per al dia que ens tornem a autodeterminar». «ERC, el PSC, JxCat i els comuns diuen que volen governar per a tothom, alguns fins i tot ho diuen en el lema de campanya –ha precisat Carles Riera–, doncs bé, nosaltres no volem enganyar ningú, la CUP no vol governar per a tothom, sinó a favor de la classe treballadora i en contra del gran capital».

«A favor dels que defensen la seva vivenda i en contra dels que volen desnonar –ha afegit Riera–, a favor d’una economia sostenible per lluitar contra el canvi climàtic i el turisme de masses, a favor de la gent i en contra de nazis i feixistes, i no només no volem governar per a ells, sinó que volem expulsar-los».

Notícies relacionades

L’alcaldable de la CUP per Barcelona, Basha Changue, ha reivindicat «la necessitat» que la formació torni a ser present al consistori barceloní, perquè «és el moment que la gestió de la misèria que les elits utilitzen per robar a les classes populars quedi enrere».

La cap de llista per Barcelona s’ha adreçat «als que es barallen pels pactes postelectorals» i els ha preguntat: «De quins pactes ens parlen, perquè sense país, sense decreixement turístic, sense dret a disposar d’una vivenda, cap pacte serà útil per a la gent.» «Es volen repartir el mateix model i sense molestar les elits econòmiques», ha lamentat abans d’apuntar que la CUP «vol acabar amb aquest teatre que tenen muntat», i de remarcar que «volen invisibilitzar la CUP perquè li tenen por».