Eleccions municipals 2023

Trias proposa que la caserna del Bruc es converteixi en un equipament universitari

L’alcaldable acusa l’alcaldessa de basar la política social en ajudes a «amics»

  • ¿Qui guanyarà les eleccions a Barcelona?

  • Les municipals del 28M, en directe

Trias proposa que la caserna del Bruc es converteixi en un equipament universitari

Zowy Voeten

3
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, prossegueix invariable la seva estratègia de campanya: intervencions curtes i basades en la idea que Barcelona ha perdut impuls per falta de lideratge del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni, per la qual cosa ha fet una crida a la participació a la recerca dels indecisos.

Aquest dimarts ha elevat una mica més el to, en un acte de presentació de les propostes de projecció internacional, i ha assegurat que també falta impuls en aquest àmbit. A la tarda, en un míting a les Corts, s’ha continuat basant en les crítiques al «desastre» que, segons el seu parer, suposa l’actual pilotatge de l’ajuntament.

«Voteu el dia 28 no us oblideu i no us equivoqueu a la papereta. He posat la meva cara, ho teniu fàcil», ha dit fent broma. «Aquesta ciutat no pot seguir així, si continuéssim així ens aniria molt malament», ha remarcat l’alcaldable, en una intervenció de nou breu, d’uns deu minuts. «Quan et falla la neteja, la seguretat i la mobilitat estàs davant un desastre», ha asseverat.

El to crític amb el model social i econòmic de Colau s’ha mantingut com a eix de la intervenció: «La senyora Colau es creu que ho ha de fer [la política social] amb els amics, però s’ha de fer amb el Tercer Sector i que es professionalitzi i que li donem seguretat jurídica».

Ja al final de la seva intervenció, Trias ha proposat canviar la caserna del Bruc (l’ha anomenat «Exin castillos») per un equipament universitari. A més, ha destacat la necessitat de millorar la gestió de l’ajuntament i ha assegurat que l’equip de la seva candidatura està compost de «cracs». Sobre l’exercici de la política ha afirmat: «No us fieu dels que diuen que se sacrifiquen. Jo em presento perquè em diverteix».

Recuperar la Barcelona del disseny

Al matí, Trias ha lluït aquest dimarts el suport de l’exconsellera d’Exteriors, Victòria Alsina, i de l’exconseller d’Economia, Jaume Giró, així com de l’epidemiòleg Antoni Trilla. «Tenim un lideratge equivocat, poc imaginatiu, de pintar coses per terra. Hem de tornar a ser la ciutat del disseny, l’arquitectura, la ciència», ha opinat en un acte amb unes 40 persones al costat de l’Hotel W, de cinc estrelles, al front marítim de la ciutat.

«Tenim una ciutat mig adormida, on la gent ha perdut l’autoestima, l’orgull de ser de Barcelona», ha assegurat, i contra això ha esgrimit la seva capacitat d’«influir, ser atractius, atraure talent i exportar-lo», quant a política exterior. També ha defensat recuperar l’agermanament amb Tel Aviv, una ciutat de la qual ha parlat en termes elogiosos: «Ha apostat per la universitat, la recerca, la innovació, en lloc de gastar diners en segons quines coses».

«Senyor Maragall, expliqui-ho clar»

Ja en resposta als periodistes, Trias ha plantejat un desafiament al candidat d’ERC: «Senyor Maragall, el que ha de pensar és si m’ajudarà a ser alcalde o no, expliqui-ho clar d’una vegada». També ha emplaçat Collboni a definir-se respecte a si el recolzarà en cas que el candidat de Junts sigui el més votat.

¿Tornar a optar als Jocs?

A la pregunta sobre la possibilitat de tornar a optar a uns Jocs Olímpics d’estiu, el candidat ha respost: «Seria magnífic, no ho hem de descartar mai». Segons Trias, el Comitè Olímpic Internacional té afecte per Barcelona, però està «decebut» pel comportament de la ciutat «sense lideratge».

Sense mencions al Consell de Puigdemont

Notícies relacionades

Prèviament, Alsina ha assenyalat les mesures programàtiques, com la creació del consorci publicoprivat Barcelona Internacional. I sense «polititzar» aquesta promoció de la «marca Barcelona». També ha citat la idea de fomentar un ‘hub’ consular, acollir actes multilaterals a Fira de Barcelona, destinar el 0,7% del PIB a la cooperació al desenvolupament, potenciar grans esdeveniments i també aconseguir ser un ‘hub’ (un centre d’atracció) tecnològic i en nàutica, entre altres mesures, entre les quals hi ha la creació d’un districte exterior perquè «tothom es pugui instal·lar i ser acollit com es mereix».

Giró, per la seva banda, ha apostat per «rellançar Barcelona» perquè ha deixat de ser referència, ha assegurat, en matèria arquitectònica. Alsina no ha esmentat el Consell de la República que lidera l’expresident i dirigent de Junts, Carles Puigdemont.