Derbi polèmic

Vídeo | Un candidat del PP a les eleccions de Sant Joan Despí, entre els ultres de l’Espanyol que van envair el camp

Vídeo | Un candidat del PP a les eleccions de Sant Joan Despí, entre els ultres de l’Espanyol que van envair el camp

CAPTURA VÍDEO REDES SOCIALES

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les càmeres de televisió que van captar la inusitada i vergonyosa invasió de camp d’un grup d’ultres de l’Espanyol mentre els jugadors del Barça celebraven la consecució de la lliga ja n’han permès identificar un, i es tracta d’un dels candidats de la llista del PP a les pròximes eleccions municipals de Sant Joan Despí. És Yago Darnell, que ocupa la novena posició en la candidatura popular en aquest municipi del Baix Llobregat, encapçalada per Esteban Gesa. Per acabar de rematar l’impacte de la notícia, Darnell és primer entrenador de futbol de categoria cadet, segons queda acreditat en el seu perfil de Linkedin. Darnell ja ha presentat la seva renúncia com a candidat popular.

Darnell és el noi que apareix en unes imatges durant la retransmissió del convuls final del derbi barceloní que llança a terra una càmera de televisió a peu de gespa, on va accedir junt amb un nombrós grup d’ultres espanyolistes durant la celebració blaugrana al centre del camp de l’RCD Stadium.

Poc abans de la renúncia de Darnell, en el cicle de rodes de premsa amb candidats a l’alcaldia de Barcelona organitzat per Efe amb motiu de les eleccions del 28 de maig, l’alcaldable del PP a Barcelona, Daniel Sirera, ha condemnat aquest dilluns «qualsevol acte de violència» i, en concret, ha dit que «atacar una càmera de televisió és una bogeria».

Notícies relacionades

Sirera ha destacat que aquesta persona «en aquests moments no és militant del PPC» i ocupa un lloc poc rellevant en la llista del PP a Sant Joan Despí. «Estic convençut que li demanarem que abandoni la candidatura, perquè el PP no comparteix aquest tipus d’actuacions i les condemna», ha afegit. 

El mateix Gesa, que lidera la llista dels populars a Sant Joan Despí, va cobrar protagonisme arran d’una agressió a un activista durant un míting de Mariano Rajoy a Barcelona el 2015, quan es postulava com a candidat a les eleccions municipals a la demarcació de Sabadell. El PP va sostenir llavors que es van descontextualitzar les imatges i que Gesa només intentava «facilitar la mobilitat» de Rajoy entre la multitud.