Tribunals

El jutge deixa a un pas de judici tres tuitaires per assetjar la família de Canet del 25%

  • L’última hora de les eleccions a Catalunya

  • L’última hora de les enquestes

El jutge deixa a un pas de judici tres tuitaires per assetjar la família de Canet del 25%

Anna Mas

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un jutge de Barcelona ha deixat a un pas de judici tres dels tuitaires acusats de publicar missatges contra la família del nen de Canet de Mar (Maresme) que va demanar per via judicial un 25% de classes en castellà, pels delictes d’odi i contra els drets fonamentals. Segons ha avançat ‘El Nacional’ i han confirmat a EFE fonts jurídiques, el titular del jutjat d’instrucció número 12 de Barcelona ha donat per acabada la investigació del cas i ha donat un termini de deu dies a la Fiscalia perquè presenti el seu escrit d’acusació si ho considera oportú.

En la interlocutòria, l’instructor aprecia indicis de delictes en els missatges publicats per tres dels tuitaires investigats, mentre acorda el sobreseïment per al quart d’ells. La defensa dels processats ha recorregut davant l’Audiència de Barcelona la interlocutòria que conclou la instrucció del cas, segons han afegit les mateixes fonts.

Notícies relacionades

La causa pels comentaris a les xarxes contra la família de Canet es va obrir arran d’una denúncia presentada per la Fiscalia contra quatre tuitaires que, segons la seva opinió, van publicar «expressions humiliants i feridores» contra els pares de l’alumne i els van assenyalar «de manera expressa en represàlia». Segons detallava la Fiscalia en la seva denúncia, un dels missatges titllava la família de «colons no integrats i terroristes», mentre que un altre dels imputats els atribuïa la condició de «feixista», alhora que es feia una crida perquè visquessin «un infern mediàtic».

«Volem saber el nom i l'adreça d’on viu la família», «llavors creeu el grup P5Ñ, poseu el nen sol i li feu 50-50» o el poble «ha de fer la vida impossible a la família» són altres dels missatges citats per la Fiscalia, que va investigar el cas arran de les denúncies d’Hablemos Español, Asamblea para la Escuela Bilingüe (AEB) i Vox.