Eleccions municipals 2023

El PSC reivindica «el Maragall bo»

  • Tot el que passa a la campanya electoral, en directe

  • ¿Qui guanyarà les eleccions? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

  • El PSC es llança a la reconquesta de Barcelona com a «primer pas» per assaltar la Generalitat

  • Els 5 reptes de Jaume Collboni en les eleccions municipals de Barcelona

El PSC reivindica «el Maragall bo»

PSC

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

«Hola, hola veïns, hola Barcelona». El candidat del PSC, JaumeCollboni, invoca en cada un dels seus mítings l’emblemàtica salutació al món de la inauguració dels Jocs Olímpics del 1992, una manera de rememorar la ciutat que, assegura, tots recorden amb «orgull» i nostàlgia i que ell es proposa recuperar tornant els socialistes al comandament de l’alcaldia. Aquesta vegada, des del barri de Gràcia, ho ha fet, a més, reivindicant Pasqual Maragall, de qui ha dit que és «el Maragall bo» per distingir-lo d’Ernest Maragall, l’actual aspirant d’ERC.

No ha sigut el primer a elogiar l’obra de l’exalcalde i expresident de la Generalitat. Abans ho ha fet la ministra de Defensa, Margarita Robles, que ha assegurat que va tenir una «relació molt pròxima» amb Pasqual Maragall. «Quan anaves pel món, la gent identificava Barcelona amb Espanya, però també amb Europa. El món reconeixia Barcelona», ha assegurat, a més de recordar com considera la capital «casa seva» perquè aquí va viure durant la seva infància. «Gràcies als alcaldes socialistes, vaig poder desenvolupar aquí la meva carrera professional», ha relatat, a més d’afegir que enyora les èpoques de Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu, present a la sala.

Collboni ha prosseguit recordant que Robles va treballar «colze a colze» amb el Maragall alcalde, amb qui es va posar en marxa els consells de seguretat, embrió dels actuals consells de convivència i civisme. «¿Com pot ser que hi hagi qui tingui al·lèrgia a la paraula civisme?», ha criticat en una velada referència als Comuns, als quals atribueix una gestió «desordenada» de la ciutat.

Notícies relacionades

No és aquesta la primera apel·lació que fa el PSC al llegat de Maragall en aquesta campanya i, de fet, que s’hagi adoptat l’‘Hola’ olímpic com a ‘leitmotiv’ ja suposa una referència constant a l’exalcalde més emblemàtic que ha tingut la ciutat. Malgrat que després de la caiguda del tripartit i que Pasqual Maragall estripés el carnet del partit i durant els anys àlgids del procés van ser més tímids amb les referències, el PSC reivindica ara sense pèls a la llengua que va lluir les seves sigles i que forma part del seu llegat a Barcelona.

També Ernest Maragall reivindica més que mai l’obra del seu germà, del qual es considera hereu, i, a diferència de la campanya del 2019 i a posta que els seus rivals busquen capitalitzar-la, aquesta vegada ho fa sens dubte recuperant fins i tot el mític lema ‘Maragall, més que mai’. I ja és un clàssic que Colau i els Comuns s’autoreivindiquin també com els continuadors del projecte de qui va ser als dos balcons de Sant Jaume, especialment quan s’erigeixen en els defensors de la pacificació de carrers, recuperació d’eixos verds i potenciació de la bicicleta i el transport públic.