Al Congrés

ERC avisa Sánchez que demanarà reprovar la ministra de Transport pel caos de Rodalies

  • Sánchez desafia Ayuso i Moreno amb la llei de vivenda: «Es complirà a tots els territoris»

ERC avisa Sánchez que demanarà reprovar la ministra de Transport pel caos de Rodalies

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Precampanya electoral. Aquest és el clima que s’ha viscut aquest dimecres en la sessió de control al Govern central al Congrés. Els mateixos protagonistes del debat ho han expressat en veu alta. «Es nota que estem en precampanya electoral», ha etzibat Pedro Sánchez a Gabriel Rufián. El cap de l’Executiu ha respost així després que el portaveu d’ERC hagi anunciat que intentaran la «reprovació» de la ministra de Transport, Raquel Sánchez, per la mala gestió de Rodalies.

«Li pregunto per l’únic que vostè gestiona a Catalunya en exclusiva. ¿Sap què és? Ho haurien de saber perquè fa passar molt mala estona a molta gent a Catalunya: els trens, els rodalies. Hi ha un munt de gent que ho passa fatal», ha arrencat el diputat republicà català després de preguntar a Sánchez la seva opinió sobre la gestió de Catalunya per part del Govern del PSOE i Unides Podem. En un primer moment, el cap de l’Executiu ha fet al·lusió a la millora de la «convivència» després del procés, però Rufián ha canviat de tema, derivant la seva pregunta cap al sistema de trens.

El portaveu d’ERC ha desenfundat una bateria de dades sobre el mal funcionament de Rodalies. Segons ha dit, durant l’any passat «la gent va aglutinar 350.000 minuts esperant un tren», «hi va haver 473 incidències» i «en un dia 80.000 persones van quedar tirades perquè no va passar ni un sol tren». «Això és l’únic que gestiona el PSOE en exclusiva a Catalunya. L’altra cosa és la Diputació de Barcelona amb Junts, però això per a un altre dia», ha rematat abans d’avisar Sánchez que buscaran la reprovació de la ministra del ram, Raquel Sánchez.

Notícies relacionades

«Es nota que estem en precampanya electoral. Ens treu la Diputació de Barcelona, ens treu també la reprovació... En fi... És clar. Tots ens entenem i sabem de què parlem», ha començat a respondre Sánchez amb certa sorna. El cap de l’Executiu ha negat les dades ofertes per ERC i ha assenyalat que només el 6% dels trens a Catalunya «tenen retards de més de tres minuts». El cap de l’Executiu ha recordat, en primer lloc, que aquests trens són gratuïts ara mateix gràcies a l’acció del seu Govern i, a més, que s’està implementant una inversió que el 2030 arribarà als 6.000 milions d’euros.

Minuts més tard, ja als passadissos del Congrés, Rufián ha rebutjat que sigui una tàctica electoralista: «Hem intentat no fer-ho, però és insostenible. Crec que la resposta del Govern ha sigut zero, ha sigut riure’s de la gent, fins i tot», ha lamentat.