Al Congrés

Sánchez despatxa les crítiques del PP i Cs acusant-los d’estar «frustrats»

  • Unides Podem evita portar al Consell de Ministres el seu malestar amb els avals a les noves hipoteques

Sánchez despatxa les crítiques del PP i Cs acusant-los d’estar «frustrats»

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La proximitat de la campanya electoral s’ha notat, i molt, en la sessió de control al Congrés. Les portaveus del PP i de Ciutadans, Cuca Gamarra i Inés Arrimadas, respectivament, han carregat contra Pedro Sánchez sense sortir dels arguments habituals: la pressió fiscal i els aliats del Govern. En aquesta tònica d’intentar no cometre cap fallada a tres setmanes que s’instal·lin les urnes, el cap de l’Executiu ha despatxat totes les crítiques atribuint a populars i taronges una gran «frustració» després que no es compleixin mai els seus presagis catastrofistes.

«No comparteixo la seva estratègia de l’insult i la desqualificació». Amb aquestes paraules, sense cap canvi, ha respost el president del Govern a les dues portaveus parlamentàries. Reivindicant en tot moment la gestió de l’Executiu i posant en alça l’acord que han firmat patronal i sindicats, Sánchez ha lamentat que les formacions de la dreta estiguin sempre anunciant «una apocalipsi que mai arriba». I, per rematar la seva intervenció ha asseverat que el seu gabinet gestiona «molt millor l’economia que la dreta».

Els atacs

Notícies relacionades

Al davant, Gamarra i Arrimadas han esgrimit els arguments habituals, sense gaire canvi i amb intervencions bastant similars entre totes dues. «A qui ha beneficiat és als seus socis, als corruptes, als okupes, als colpistes. [...] Es compra els seus socis a qualsevol preu perquè vostè es mantingui a la Moncloa», li ha etzibat Gamarra a Sánchez. I tot seguit ha carregat contra les aliances de Sánchez amb EH Bildu, assenyalant que la formació abertzale portarà 44 condemnats per terrorisme a les llistes a les eleccions municipals i autonòmiques. «No té cap credibilitat. El seu manual de resistència es va acabar», ha sentenciant, fent referència al llibre que va publicar Sánchez després d’arribar a la presidència del Govern.

La líder de Cs no s’ha quedat enrere. «Vostè és un governant invers, ajuda qui hauria de perseguir i persegueix qui hauria d’ajudar. Vostè, a Joc de Trons, aniria amb els caminants blancs», li ha dit després de repetir alguns dels arguments ja llançats per Gamarra. A més, com ha fet la portaveu del PP, Arrimadas també ha recorregut a frases passades de Sánchez: «Vostè dorm com un tronc perquè li és igual tot. [...] Ja és hora d’invertir l’insomni, desperti d’una vegada i posi fi a aquest Govern de malson».