ELECCIONS 28M

Sánchez anuncia una línia d’avals per a nous hipotecats

L’ICO garantirà el 20% del cost del préstec per als menors de 35 i famílies amb menors a càrrec

1
Es llegeix en minuts

Pedro Sánchez va anunciar aquest diumenge a Tenerife un «nou compromís amb els ciutadans» en matèria de vivenda. El president del Govern va avançar una línia pública d’avals per garantir el 20% del préstec hipotecari (aquesta part de l’import de l’operació que la banca no concedeix i que frustra moltes operacions) per als menors de 35 i famílies amb menors a càrrec.

«Posarem la vivenda en el centre de les nostres prioritats», ha explicat Sánchez després d’anunciar la línia d’avals, la qual considera necessària pels problemes dels joves per emancipar-se i les dificultats d’accés a una casa de moltes famílies que «tenen dificultat quan van a un banc per tenir l’entrada i per poder hipotecar-se i comprar la seva vivenda».

Els detalls de la mesura es coneixeran, en principi, després del pròxim Consell de Ministres. «Quan la dreta parla de vivenda parla de terra per especular i d’un bé de luxe, nosaltres volem convertir-la en un dret constitucional i en un bé de primera necessitat», va dir el líder del PSOE.

Ja s’aplica amb el PP

Aquesta mesura anunciada per Sánchez que fa que no sigui necessari un estalvi previ per disposar d’un pis en propietat, ja està en vigor en algunes de les comunitats governades pel Partit Popular, com la Comunitat de MadridAndalusia i la Regió de Múrcia.

Notícies relacionades

A més, des de la setmana passada ja es pot demanar un aval similar per a persones de fins a 36 anys per a residència habitual i permanent del beneficiari a Galícia.

En aquest context, el president de la Xunta, Alfonso Rueda, ha felicitat el Govern per admetre que «per encertar en política de vivenda el millor és copiar les mesures pioneres de la Xunta».