Eleccions municipals 2023

Pedro Sánchez tancarà la campanya del 28-M amb una ruta amb Salvador Illa per Catalunya

El líder del PSC recorrerà 55 municipis en dues setmanes

  • ¿Qui guanyarà les eleccions? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

  • Pedro Sánchez posa la seva agenda de govern al servei de Collboni per guanyar a Barcelona

Pedro Sánchez tancarà la campanya del 28-M amb una ruta amb Salvador Illa per Catalunya

ANDREU DALMAU / EFE

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Va quedar clar aquest dijous en el tret de sortida de la campanya al costat de l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, que el president del Govern central, Pedro Sánchez, posa tota la carn a la graella en la campanya de les eleccions municipals a Catalunya. Per primera vegada, el PSOE ha escollit Barcelona per al seu tancament amb un gran míting de la mà de l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero. Però abans d’aquest acte, la seva previsió és fer una ruta amb el líder del PSC, Salvador Illa, per Lleida i Tarragona. Res és fútil: els socialistes catalans s’han fixat el repte de governar a les quatre capitals de província, tot i que admeten que la més difícil és Girona.

Amb aquest objectiu entre cella i cella, a més de tornar a ser el partit més votat com en les catalanes del 2021, Illa tindrà una campanya pròpia que transitarà en paral·lel a la de l’alcaldable de Barcelona, Jaume Collboni, amb qui també farà tàndem en molts dels actes. El líder del PSC visitarà en només dues setmanes fins a 55 municipis (més de 2.630 quilòmetres), amb especial afany en l’àrea metropolitana però també més enllà, per apadrinar els seus principals alcaldables o els que es presenten en places estratègiques.

Un disseny que es correspon amb el lema ‘En marxa’, que utilitzen tant per fer gala que el partit es mou com per reivindicar que són l’alternativa per treure Catalunya de la «paràlisi». Així com per relacionar-lo amb l’afició d’Illa de córrer maratons. La batalla electoral, solen dir, és una «cursa de fons» amb la Generalitat com a meta.

Tarragona i Lleida

Al carrer de Pallars, convençuts que la fortalesa de la marca PSC està estretament vinculada al lideratge del seu primer secretari, volen esprémer al màxim la seva figura. No en va el partit s’ha acabat impregnant del que denominen «estil Illa» per exportar-lo a l’àmbit territorial. En el cas de Tarragona, on els socialistes catalans diuen tenir molt bones expectatives, el líder del partit farà acte de presència fins en dues ocasions, el primer diumenge de campanya, 14 de maig, i l’últim, al costat de Sánchez. I també dues vegades té previst visitar Lleida.

Notícies relacionades

Conscient que poca feina li costarà mantenir grans majories en ciutats com l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Viladecans o Sant Boi, Illa ha preferit posar el focus dels actes de més gran format en enclavaments com Sabadell, Mollet del Vallès, Tortosa, Vilanova i la Geltrú, Sant Joan Despí, Manresa, Terrassa o el Vendrell. Sí que ha marcat en vermell Santa Coloma de Gramenet el 23 de maig, on malgrat que no es posa en dubte la victòria folgada de Núria Parlon, ERC hi posa especial èmfasi amb Gabriel Rufián com a candidat.

La campanya catalana del PSC arrencarà, com va avançar EL PERIÓDICO, amb el barri del Carmel de Barcelona com a punt de partida. La capital és, sens dubte, el principal objectiu. «Tenim fam de victòria», es va esgargamellar Collboni aquest dijous mirant als ulls de Pedro Sánchez, sabent que el que passi a la ciutat pot ser una catapulta per revalidar la Moncloa i per acostar Illa a la Generalitat. I això explica les agendes de l’un, i de l’altre.