Mobilitat

El ‘déjà-vu’ dels viatgers de Rodalies

Indignació dels usuaris de l’R2 davant una nova incidència que redueix la circulació a un tren cada 30 minuts entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona

El ‘déjà-vu’ dels viatgers de Rodalies

RENFE

1
Es llegeix en minuts

«Vergonya». Aquesta és una de les paraules més repetides entre els usuaris afectats per un incendi en un quadro de senyals de Gavà que està afectant la freqüència habitual de la circulació de trens de l’R2 entre el Prat de Llobregat i Castelldefels. «Cada dia es repeteix la mateixa història», afegeixen alguns, fastiguejats per les nombroses incidències que acumula la xarxa ferroviària a Catalunya. Un ‘déjà-vu’ interminable que explica l’enuig que acumulen els usuaris.

Alguns viatgers han explicat a l’ACN que els combois s’aturen 20 minuts a cada estació i que se senten com «sardines en llauna» perquè els vagons van massa plens. Tot això després de l’incendi d’un quadro de senyals que ha afectat la infraestructura a Gavà i ha obligat Renfe a reduir la freqüència de combois al tram que va de Sant Vicenç de Calders a l’estació de França. En concret, només passa un tren cada mitja hora.

Les queixes i la tensió han sigut les grans protagonistes de la jornada entre els usuaris de la línia R2 Sud de Rodalies aquest dimarts. A l’estació de Castelldefels, nombrosos passatgers han expressat el seu malestar després que el tren en el qual viatjaven s’hagués aturat en aquesta estació durant més de 15 minuts. «L’he agafat a [l’estació de] Platja de Castelldefels i hem estat parats al túnel molta estona i encara estem a Castelldefels», ha lamentat el Pablo, un dels afectats.

Freqüència alterada

La freqüència habitual de l’R2 entre el Prat de Llobregat i Castelldefels s’ha vist alterada aquest dimarts per l’incendi en un quadro de senyals de Gavà, informa Rodalies en un comunicat.

A causa de l’avaria, els trens de Llarga i Mitjana Distància i Rodalies de les línies R2 i R2 Sud tenen retards mitjans estimats superiors als 25 minuts, segons informa Adif.

Notícies relacionades

Circula un tren cada 30 minuts entre Sant Vicenç de Calders (Tarragona) i Barcelona de la línia R2 Sud; s’han habilitat reforços puntuals entre Vilanova i la Geltrú i la capital catalana, i es manté l’oferta de trens prevista en les línies R13, R14, R15, R16 i R17 amb desviacions puntuals per Vilafranca del Penedès (Tarragona).

El foc va cremar aquest dilluns cap a les 21.00 hores i, des d’aleshores, tècnics d’Adif treballen en el restabliment del servei i analitzen les causes que han produït la incidència.