Una sol·licitud del Govern espanyol

La Comissió Europea estudia incloure el català, el basc i el gallec a la plataforma de llengües en línia

«La Comissió està estudiant la viabilitat d’aquesta sol·licitud, tenint en compte els factors de proporcionalitat i rendibilitat», ha declarat la comissària europea d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel

La Comissió Europea estudia incloure el català, el basc i el gallec a la plataforma de llengües en línia

DARIO PIGNATELLI / DPA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 La Comissió Europea (CE) estudia la viabilitat d’incloure el català, el basc i el gallec a la plataforma d’aprenentatge de llengües en línia (OLS, per les seves sigles en anglès) de la Unió Europea (UE), destinada a ajudar els participants del programa Erasmus+ i el Cos Europeu de Solidaritat a millorar els coneixements d’un idioma.

«La Comissió està estudiant la viabilitat d’aquesta sol·licitud, tenint en compte els factors de proporcionalitat i rendibilitat», ha declarat la comissària europea d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, en resposta a una pregunta escrita remesa per diversos eurodiputats.

Els parlamentaris Izaskun Bilbao, François Alfonsi, Diana Riba, Jordi Solé, Loránt Vincze i els no inscrits Antoni Comín, Kinga Gál, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont havien preguntat a la Comissió si havia rebut la sol·licitud del Govern espanyol. A més, es van interessar per saber «quan» podrien ser incloses a la plataforma i si la Comissió era «conscient» dels «perjudicis», al seu parer, causats per «aquesta exclusió».

Gabriel va confirmar que la Comissió va rebre la petició del Govern d’Espanya d’incloure aquestes tres llengües a l’esmentada plataforma, que serveix per ajudar els participants d’Erasmus+ i del Cos de Solidaritat a conèixer més bé la llengua amb la qual treballaran, estudiaran o faran el voluntariat a l’estranger, de manera que puguin aprofitar al màxim l’experiència.

Notícies relacionades

«La Comissió és conscient que les llengües cooficials d’Espanya no només són molt presents en tots els aspectes de la vida a les respectives comunitats autònomes, sinó que també són llengües d’aprenentatge en els sistemes educatius d’aquestes comunitats», ha assenyalat la comissària.

Així mateix, ha afirmat que «l’interès per oferir suport lingüístic als estudiants que participen en aquests sistemes educatius és, per tant, comprensible», per la qual cosa va assegurar que l’Executiu comunitari ja està «estudiant» la possibilitat d’incloure aquestes llengües.