Canvi normatiu

La CUP proposa a ERC, Junts i Comuns recuperar la llei catalana de vivenda

  • El Govern aprova aquest dijous una nova llei de vivenda

  • Les claus de la nova llei de vivenda

zentauroepp42422907 pla mig de la diputada de la cup maria sirvent en roda de pr180306173947

zentauroepp42422907 pla mig de la diputada de la cup maria sirvent en roda de pr180306173947 / Jordi Bataller

1
Es llegeix en minuts
EFE

La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Maria Sirvent, ha proposat a ERC, Junts i Comuns recuperar la llei catalana de vivenda –rebutjada parcialment pel Tribunal Constitucional (TC) el març del 2022– perquè veuen «absolutament insuficient» la llei de vivenda del PSOE, que s’aprovarà aquest dijous al Congrés dels Diputats. En roda de premsa aquest dimecres al Parlament juntament amb la diputada de la CUP Montserrat Vinyets, Sirvent ha avançat que els grups estan, en les seves paraules, oberts a parlar-ho, i ha afirmat que la llei de vivenda del PSOE és «el cavall de Troia del PSOE, fa que la vivenda segueixi en mans del mercat, no regula els preus del mercat ni tampoc per als desnonaments». En aquest sentit, Vinyets ha afegit que la llei de vivenda «no deixa de ser una alfombra vermella als grans fons per entrar al camp de la vivenda» i ha asseverat que, segons el seu parer, les liberalitzacions no solucionaran el problema. «És una llei de mínims i habilita les administracions autonòmiques a anar més enllà», ha apuntat Sirvent, que no veu problema a tornar a presentar la llei catalana de vivenda.

Notícies relacionades

Si finalment es recupera la llei catalana de vivenda, el PSOE tindrà l’oportunitat, segons Sirvent, «de demostrar si està a favor de regular els lloguers o, per contra, la llei ha sigut únicament i exclusivament un mer anunci electoral».

 En relació amb la condemna a un any d’inhabilitació de la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, per l’organització i celebració de l’1-O quan encapçalava la Conselleria d’Agricultura, ha assegurat que continuaran lluitant «contra la repressió de l’Estat espanyol». També ha lamentat que se «segueixi emmordassant els càrrecs electes i aquelles persones que han tingut una participació política en l’exercici del dret d’autodeterminació». Preguntada pel sentit de vot de la CUP en la proposició de llei de mesures per fer front a la sequera presentada per Junts, que es debatrà en el pròxim ple, Sirvent ha explicat que estan «treballant en el posicionament».