Notícia d’‘El Confidencial’

La Zarzuela respon que no té informació sobre la filla secreta de Joan Carles I i desvia les preguntes a l’emèrit

  • La notícia agafa Joan Carles I a Abu Dhabi després de la seva visita de sis dies a Espanya

La Zarzuela respon que no té informació sobre la filla secreta de Joan Carles I i desvia les preguntes a l’emèrit

TOLGA AKMEN / EFE

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La Casa del Rei assegura que desconeix si Joan Carles I té una filla secreta anomenada Alejandra. A preguntes d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, un portaveu oficial de la direcció de l’Estat ha suggerit que qualsevol dubte sobre aquest tema que revela avui ‘El Confidencial’ es plantegi directament al rei emèrit. La Zarzuela gairebé no informa sobre el que va ser cap d’Estat 38 anys des del 2019, quan el seu fill, Felip VI, va començar a trencar amb ell després d’assabentar-se que el seu pare tenia comptes en paradisos fiscals. Aquell any, el Monarca va decidir que el seu pare deixés de representar institucionalment la Corona. Va ser el primer gest de distanciament abans que, el març del 2020, anunciés públicament que renunciarà a qualsevol herència que pugui tocar-li quan el seu pare mori.

Notícies relacionades

Segons ‘El Confidencial’ Joan Carles I va tenir una quarta filla fruit d’una relació extramatrimonial amb una aristòcrata una mica més gran que ell. El llibre dels periodistes José María Olmo i David Fernández ‘King Corp. El imperio nunca contado de Juan Carlos I’ (Llibres del K.O.) revela aquesta dada i la web ha publicat un avanç aquest matí. Segons aquesta informació, la filla es diu Alejandra, està casada, té un fill i mai ha reclamat cap tipus de dret successori, tema sobre el qual la Zarzuela no ha volgut respondre cap pregunta. 

Al llibre s’assegura que aquest llaç de sang entre Alejandra i Joan Carles I és conegut per tots els membres de la família reial. La dona pertany a una família d’aristòcrates ben connectada amb el poder «i mai ha passat angúnies econòmiques».