Madrid | Presentació de llistes

Ayuso apunta a Sánchez: «Madrid és un dels pocs contrapesos a la maquinària sanchista»

La dirigent popular presenta a Madrid tots els candidats que l’acompanyen a l’Assemblea de Madrid i els que aniran a la llista d’Almeida

Ayuso apunta a Sánchez: «Madrid és un dels pocs contrapesos a la maquinària sanchista»
2
Es llegeix en minuts
Elena Marín

«El PP de Madrid no havia tingut mai tanta feina. La nostra tasca és local, regional i nacional». Isabel Díaz Ayuso s’ha posat com a propòsit que aquestes eleccions autonòmiques i municipals transcendeixin les seves fronteres. Vol que els seus vots serveixin d’avantsala de les eleccions generals i vol, sobretot, que se li reconegui aquesta tasca. «Madrid és Espanya» i Madrid, sobretot, «és un dels pocs contrapesos a la maquinària sanchista», ha dit aquest dijous en la presentació de la seva llista de candidats a l’Assemblea i dels candidats que acompanyen José Luis Martínez Almeida a l’Ajuntament de la capital. El seu govern regional com a mur de contenció del govern de coalició.

El seu discurs en aquest acte de presentació, envoltada de tot el seu equip i amb el cel i les torres de Madrid de fons, no ha tingut cap anunci concret de gestió ni d’especial balanç d’aquests anys passats, més enllà de perseverar en el relat de la confrontació i esperança per als que no comparteixen les polítiques que surten de Moncloa. Són «el bastió contra el sanchismo», ha dit Almeida; «un dels únics contrapesos» que té el president del Govern, Pedro Sánchez, ha rematat Ayuso. «Les del 28M no són unes eleccions municipals i autonòmiques més. Són la primera oportunitat perquè l’Espanya real, la fidel, es manifesti», ha continuat. Unes eleccions amb un clar enemic a batre. Un dejá vu de l’última campanya del 2021 que tan bé li va funcionar llavors.

PP de Madrid com a referència nacional

En aquestes, Ayuso s’hi juga alguna cosa més. Ha de revalidar els resultats, mantenir la transversalitat que va obtenir fa dos anys quan el focus no estava posat en la gestió dels serveis que ofereix la Comunitat sinó en la gestió de les emocions d’una pandèmia, on els bars oberts, els teatres plens i la «llibertat» a què constantment va apel·lar, després de mesos de restriccions de moviment, tenien un significat diferent.

A tots els seus candidats a diputats i regidors els ha demanat treball, que no es conformin, els ha advertit que no es pot «donar res per guanyat» i que es presentin no només per guanyar sinó «per guanyar amb ganes» per convertir el PP en «referència per a tots els ciutadans», perquè es visualitzi que el de Madrid és el projecte «que Espanya s’està perdent fins que el PP arribi a la Moncloa».

Notícies relacionades

La candidata popular centra la seva petició de vot en la seva gestió econòmica, «Madrid és la locomotora d’Espanya», i en dades sobre sanitat que intenten contrarestar les crítiques de l’oposició i la imatge de servei tocat que han deixat les vagues dels metges i les manifestacions als carrers, però sobretot, el centra en la Moncloa i crida a mobilitzar-se els que «no tenen temps de digerir tants escàndols» provocats pel Govern de Sánchez: «Madrid no s’empassa a les urnes el que està passant a Espanya».

Abans que ella, ha intervingut Almeida dalt de tot del Parc de la Cuña Verde d’O’Donnell, acompanyat també de tots els que aniran amb ell en la llista, i tenia clar que aquest havia de ser també el missatge: «El 28 de maig del 2023 serà el tic-tac del final del sanchisme». Més directe encara: «Nosaltres li diem aquí a Madrid, que Madrid, Pedro, no es toca; Madrid, Pedro, no l’assoliràs i no l’aconseguiràs».