Investigació

Alejandra de Rojas, la filla del rei Joan Carles i la comtessa de Montarco, per Ernesto Ekaizer

  • El rei Joan Carles té una filla secreta d’una relació amb una aristòcrata

  • La Zarzuela diu que «no té coneixement» sobre la filla secreta i demana preguntar-ho a Joan Carles I

Alejandra de Rojas, la filla del rei Joan Carles i la comtessa de Montarco, per Ernesto Ekaizer

LAVANDEIRA JR. / EFE / ZIPI / EFE / ÁLVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
Ernesto Ekaizer
Ernesto Ekaizer

Escritor i periodista.

ver +

No ho vaig aconseguir per al meu llibre sobre Joan Carles I ‘El rey al desnudo. Historia de un fraude’, publicat el juny del 2021. I a partir del setembre del 2022, vaig reiniciar la investigació. Vaig enviar una dotzena de missatges a Alejandra de Rojas. Vaig passar per la seva botiga Maje al madrileny carrer de Claudio Coello. Però no vaig obtenir el que volia. No era la resposta, sinó una resposta.

¿La resposta a què? Al que li posava, a Alejandra de Rojas, als whatsaps que li vaig enviar. És a dir: la informació que teníem a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA que ella era filla de Rosario Palacios Calleya, ‘Charo’, comtessa de Montarco, la viuda d’Eduardo de Rojas Ordóñez, el cinquè comte de Montarco, fundador de la Falange. La musa del dissenyador Elio Berhanyer, que va morir el novembre del 2016, va tenir una relació amb Joan Carles I, de la qual va néixer l’Alejandra, el 7 d’agost de 1979, a Madrid.

Però no hi va haver cap resposta. Ni sí, ni no ni ‘no comment’. Vaig explicar a la meva destinatària que no publicaríem la informació sense poder parlar amb ella. El director d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez, i jo vam decidir aparcar el tema. Les meves fonts, dins i fora d’Espanya, continuaven insistint-hi. Vaig pensar a enviar un whatsap al rei emèrit, ja resident a Abu Dhabi. Vaig obtenir el seu telèfon mòbil. Però no ho vaig fer.

Notícies relacionades

En les últimes setmanes, va tornar a créixer la informació. Em van advertir que altres investigacions estaven a punt d’explotar. I si bé vaig advertir en un tuit el setembre del 2022 que hi havia altres fills/filles secrets, em vaig abstenir de publicar-ne el nom.

Aquesta és la succinta història.