Al Congrés

Sánchez acusa Junts d’estar en l’«antipolítica»

Sánchez acusa Junts d’estar en l’«antipolítica»
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha acusat Junts d’estar en l’«antipolítica» per no recolzar les iniciatives que està impulsant l’Executiu de coalició del PSOE i Unides Podem. Durant la sessió de control al Govern, el líder dels socialistes ha criticat a la portaveu de Junts,Miriam Nogueras, que la seva formació no estigui per la feina de recolzar les mesures impulsades pel seu gabinet, alhora que ha tret pit dels èxits aconseguits pel Govern.

«No donen suport absolutament a res, estan en l’antipolítica i es troba a faltar una posició més constructiva per part del seu grup», li ha etzibat el cap de l’Executiu a Nogueras després que aquesta li hagi qüestionat com pretén pagar totes les «promeses» que està fent en les últimes setmanes, inclosa la construcció de prop de 113.000 vivendes públiques, quan Espanya està «en números vermells» i amb un dèficit de 74.000 milions d’euros. «Com es legisla pensant a ser com Dinamarca quan el sou mitjà aquí és de 15.000 euros i el de Dinamarca és de 60.000», li ha qüestionat.

El cap de l’Executiu s’ha defensat al·legant que «aquesta no és l’Espanya a la qual aspiren els progressistes» i que encara s’ha de «reconstruir molt del fet malbé» durant la crisi econòmica del 2008, però que «Espanya està exercint, en un context tan complex, una situació molt més òptima que altres països europeus». «Sí que es nota que estem en campanya», li ha criticat Nogueras, assenyalant la proximitat de les eleccions autonòmiques i locals del pròxim 28-M.

Notícies relacionades

«Han escollit la llei de vivenda com a últim gran anunci abans d’acabar la legislatura i no els ha quedat una bona llei. És una llei que no soluciona el gran problema de la vivenda», ha continuat la portaveu de Junts. En aquest sentit, ha retret a Sánchez que en l’última setmana hagi anunciat en total la creació de 113.000 vivendes públiques: «Sembla vostè el del miracle dels pans i els pisos».

El cap de l’Executiu, fent cas omís a aquests atacs, ha compartit que és «absolutament inacceptable» el nivell actual de vivendes públiques, però ha deixat clar que la seva intenció és «fer la vivenda el cinquè pilar del benestar juntament amb la sanitat, l’educació, la dependència i les pensions».