Suport a la presidenta suspesa del Parlament

Laura Borràs es deixa estimar pels seus afins en un acte sense candidats de Junts

Mig miler de persones rendeixen homenatge a la dirigent després de la seva condemna en ple compte enrere de la Junta Electoral per retirar-li l’escó

  • Borràs torna a intervenir al Parlament per Sant Jordi, malgrat la seva condemna

  • Aragonès, Borràs i Ponsatí punxen la bombolla de l’independentisme màgic

Laura Borràs es deixa estimar pels seus afins en un acte sense candidats de Junts

ACN

3
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

La líder de Junts i presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, s’ha deixat estimar aquest dissabte pels seus afins en un acte a Manresa organitzat per donar-li suport després de la condemna per prevaricació i falsedat documental. Una mena d’homenatge en el qual han participat mig miler de persones però en el qual, no obstant, no ha participat la candidatura del partit a la capital del Bages amb l’argument que ja tenien una jornada electoral prevista. Tampoc hi han assistit membres de la direcció de Junts a part dels que són de la seva estricta confiança.

«Enmig de les dificultats que estic tenint per la persecució política que fa cinc anys que dura, veure que s’ha organitzat aquesta mostra de suport ha sigut molt gratificant», ha afirmat Borràs, que en aquests moments està immersa en el compte enrere imposat per la Junta Electoral per desposseir-la de l’escó. L’han acompanyat dirigents de la cúpula de Junts com la secretària segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula, Jaume Alonso-Cuevillas i Cristina Casol. També l’expresident Quim Torra i el diputat Francesc de Dalmases. Però no hi ha assistit cap altre dirigent més enllà del seu nucli dur. El secretari general, Jordi Turull, és a Tordera per acompanyar la llista de la formació en aquest municipi i l’alcaldable de Barcelona, Xavier Trias, procura centrar-se en la seva campanya i mantenir-se al marge de tot el que tingui a veure amb la presidenta del partit.

No obstant, Borràs ha tret ferro a les absències i ha posat el focus en les «mostres d’afecte» rebudes, que entén com un aval a la seva aposta per «plantar cara» i «no cedir davant el ‘lawfare’. «S’han excusat persones que no ens han pogut acompanyar perquè l’acte s’ha organitzat amb molta celeritat i tothom està en campanya electoral», ha argumentat. Segons ha explicat, l’acte a Manresa s’ha pogut organitzar gràcies al «boca-orella» –no hi havia convocatòria oficial per part de Junts– i ella mateixa desconeixia que s’impulsava fins que va llegir un article que al principi va pensar que era «una notícia enganyosa».

«Enmig de les dificultats que estic tenint per la persecució política, veure que s’ha organitzat aquesta mostra de suport ha sigut molt gratificant»

Davant els que li mostren el seu suport, ha promès que es mantindrà «ferma» en l’objectiu de no apartar-se i de continuar treballant per la independència. Una declaració d’intencions que marca la insòlita interinitat en la qual el Parlament està immers des de fa vuit mesos, així com el debat intern a Junts que provoca aquesta situació. La consigna dels postconvergents és que aquesta capsa de Pandora no s’obri fins que la Junta Electoral la desposseeixi de l’acta de manera definitiva –es preveu que la nova ordre arribarà durant la primera setmana de maig– i, si pot ser, fins que passin les eleccions municipals del dia 28.

Tres noms a la quiniela

Notícies relacionades

Tot i així, Turull defensa que sigui l’alcaldessa de Vic i diputada, Anna Erra, –que no repeteix com a candidata, que assumeixi la presidència del Parlament quan arribi el moment. Per a Borràs seria Madaula la favorita si té marge per pilotar el seu propi relleu. Encara hi ha un altre nom a la quiniela: el de l’alcaldessa sortint de Girona, Marta Madrenas. Mentre Junts posa fre a aquest debat perquè no interfereixi en la campanya i en l’objectiu de Trias de guanyar a Barcelona, la resta de grups continuen reclamant a la presidenta suspesa que s'aparti sense esperar que sigui la JEC que ho faci.

Per ara, el Parlament ha presentat al·legacions per defensar el seu escó amb l’argument que la sentència no és ferma, però tots donen per fet que el final està escrit i és el mateix que el de Torra i el de l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà: la pèrdua de la condició de diputada i, per tant, la sortida definitiva de la Cambra catalana.