A l’espera de la JEC

Borràs torna a intervenir al Parlament per Sant Jordi, malgrat la seva condemna

  • Borràs torna a carregar contra tots els partits del Parlament després d’una freda trobada amb Junqueras

  • El Parlament retarda el cessament de Borràs i al·lega davant la JEC que la seva condemna no és ferma

Borràs torna a intervenir al Parlament per Sant Jordi, malgrat la seva condemna

Maria Pratdesaba /ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de nou mesos de suspensió, i allunyada de la vida pública parlamentària –malgrat assistir als plens des de la tribuna–, Laura Borràs ha tornat a intervenir aquest divendres a l’hemicicle del Parlament. Però no ha sigut per un motiu polític, sinó en el marc de la celebració de la Diada de Sant Jordi de la Cambra catalana. Borràs, que ha assistit a l’esdeveniment com a «convidada», ha llegit un poema de Rosa Fabregat que diu «Avui no tinc por, avui soc aire, foc i aigua».

A l’edició d’aquest any també hi ha assistit la vicepresidenta primera amb funcions de presidenta, Alba Vergés, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga i el conseller d’Investigació i Universitats, Joaquim Nadal, entre altres diputats i representants de la societat civil. Així mateix, també ha participat en la celebració Izaskun Arretxe, l’actual presidenta de l’Institut de les Lletres Catalanes (ILC).

Aquest retorn momentani de Borràs es produeix enmig del compàs d’espera perquè la JEC ordeni la retirada del seu escó. A finals de la setmana que ve acaba el termini que va obrir l’àrbitre electoral perquè el Parlament es pronunciï sobre la situació de la presidenta suspesa, i es dona per fet que uns dies després procedirà a treure-li l’escó. Això obrirà una nova guerra política sobre la presidència de la Cambra, tot i que no s’espera que es resolgui fins després de les eleccions municipals.

Notícies relacionades

La lectura d’aquest any ha sigut dedicada a l’escriptor i poeta Josep Vallverdú, que aquest any celebra el seu centenari i que també ha presenciat l’acte. Vergés s’ha dirigit a l’hemicicle, afirmant que és «un goig i un fet excepcional que un autor visqui els actes pel seu centenari amb aquesta vitalitat».

L’edició també s’ha dedicat al poeta Francesc Vicent García, a la poeta Zoraida Burgos i a l’escriptora Rosa Fabregat, de qui els diferents diputats i membres de la societat civil han llegit fragments d’obres. L’acte també ha comptat amb interpretacions musicals de dues alumnes de la Fundació Conservatori del Liceu.