Eleccions municipals

Sirera repesca Santi Fisas per tancar la llista del PP a Barcelona

  • Feijóo viatja a Catalunya per donar el tret de sortida a les eleccions municipals

  • El PP fitxa el candidat de Cs a Castelldefels i l’inclou en la seva llista per a les eleccions municipals

Sirera repesca Santi Fisas per tancar la llista del PP a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des de la planta superior de l’hotel Grand Marina, al port de Barcelona, i amb els creuers de fons, l’alcaldable del PP a la capital catalana, Daniel Sirera, ha presentat els 41 noms que l’acompanyaran en la candidatura per a les eleccions municipals del 28 de maig. Els seus principals escuders són Juan Milián i Ángeles Esteller, històrics dirigents del partit, que ocupen el segon i tercer lloc de la papereta. Però tan important són els primers noms com els últims. I Sirera ha donat la sorpresa amb la incorporació de Santi Fisas tancant la candidatura. 

Fisas va abandonar el Partit Popular el 2019 per incorporar-se a la Lliga Democràtica, el partit catalanista de centredreta que buscava pescar els orfes no independentistes de l’extinta CiU, i on encara exerceix de president. Després de molts anys ocupant diversos càrrecs al PP, des d’eurodiputat fins a regidor a l’Ajuntament de Barcelona o conseller a la Comunitat de Madrid, Fisas va suspendre la seva militància amb els populars al considerar que la formació no havia sabut adaptar-se a les noves circumstàncies de la política catalana.

Sirera ha definit el fitxatge de Fisas com un «tancament d’or» per a la llista. L’alcaldable popular ha reconegut que «tots» són responsables dels motius que van portar l’exeurodiputat a donar-se de baixa de la formació i ha assegurat que la seva tornada a la papereta del PP –tot i que com a independent– és una «mostra de generositat» que dona «un prestigi important a la candidatura». «Alguns us en vau anar, ens en vam anar, però molts estem tornant a casa, i ho agraïm», ha admès Sirera.

Fitxatges en la Lliga i Ciutadans

Notícies relacionades

A més, el de Fisas no és l’únic nom que prové de la Lliga. En una posició més destacada, com a número vuit, hi ha Tomás Ragué, membre d’aquest partit. I també hi ha algun fitxatge a Ciutadans, tot i que no en posicions de sortida. Per exemple, el de Jordi Obón, exconseller de districte del partit taronja, que ocupa ara el número 27 de la llista popular.

Més enllà dels fitxatges, Sirera ha aprofitat per presentar-se com l’únic garant del canvi a Barcelona, davant l’«independentisme de Trias i el populisme de Colau». El popular ha assegurat que la seva candidatura no va a la recerca de pactes a canvi d’«assessors o regidories en districtes», sinó que la seva «línia vermella» és el programa electoral, que inclou «més Guàrdia Urbana, anul·lar el projecte del tramvia per la Diagonal, estudiar quines superilles treure o rebaixar impostos». En aquest punt, ha descartat qualsevol pacte amb Ada Colau o Ernest Maragall, però ha deixat la porta oberta a pactar amb Xavier Trias i Jaume Collboni.