Campanya 28-M

Feijóo viatja a Catalunya per donar el tret de sortida a les eleccions municipals

  • El PP fitxa el candidat de Cs a Castelldefels i l’inclou en la seva llista per a les eleccions municipals

  • De Badalona a Sant Cugat: les 5 grans batalles metropolitanes per alcaldies

  • Rubén Guijarro (PSC): «He fet més per la seguretat de Badalona en un any i mig que Albiol en 32»

Feijóo viatja a Catalunya per donar el tret de sortida a les eleccions municipals

Lorena Sopena / Europa Press

4
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Posada de llarg del PP a Catalunya aquest cap de setmana per donar el tret de sortida a les eleccions municipals, amb la visita del president del partit, Alberto Nuñez Feijóo, i l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. Els populars centraran esforços a Barcelona, on aspiren a recuperar-se dels mals resultats del 2019 i convertir-se en la principal –o l’única– força conservadora al consistori. I també a Castelldefels, on podrien recuperar l’alcaldia. No obstant, no hi haurà parada a Badalona, on Xavier García Albiol també lluita per aconseguir una majoria absoluta que li retorni la vara.

L’extensa agenda de Feijóo comença aquest divendres a la tarda a la capital catalana, amb el tennis de l’Open Banc Sabadell i la Fira d’Abril, i acabarà diumenge amb la Diada de Sant Jordi. «Són dies simbòlics per als catalans i allà hi serà Feijóo per mostrar la rellevància que dona a Catalunya», assenyalen fonts del seu equip. Aquestes fonts afegeixen que l’«‘establishment’ català» el mira «amb atenció» per la seva experiència a Galícia, «també una nacionalitat històrica com Catalunya».

Menys «animadversió» a les sigles

I, després de més d’un any amb Feijóo de president dels populars, a Génova asseguren que han detectat que «l’animadversió contra les sigles del PP s’està reduint». Els seus assessors estan intentant enquadrar una altra visita abans fins i tot que comenci oficialment la campanya de les municipals, el 13 de maig.

Després d’una pausa el dissabte que el portarà a Múrcia, a la presentació dels 45 candidats municipals, Feijóo tornarà a Catalunya per aixecar l’alcaldable de Castelldefels, Manu Reyes.

El municipi del Baix Llobregat és un dels enclavaments importants per als populars de cara a les eleccions del 28 de maig. Segons la candidatura de Reyes, les enquestes el situen a tan sols 300 vots de la majoria absoluta que li permetria tornar a ser alcalde, després de dues legislatures en què no n’ha tingut prou guanyant i n’ha quedat fora per pactes a la contra.

El també president del PP a Barcelona afronta aquestes eleccions com l’última oportunitat de recuperar el poder de la ciutat, per això la presència de Feijóo en la presentació de la candidatura i la seva estratègia de fitxatges, amb l’opa a Ciutadans avançada per EL PERIÓDICO. Reyes va fitxar el candidat taronja i el seu número dos menys d’una setmana abans de tancar les llistes.

La visita del president del PP a Catalunya culminarà diumenge, coincidint amb Sant Jordi, quan Feijóo visitarà l’estand que el partit plantarà a la rambla Catalunya, acompanyat de Daniel Sirera, alcaldable per Barcelona, i del president del PP català, Alejandro Fernández. A més, aquest mateix cap de setmana, també rebran la visita de l’alcalde de Madrid, que divendres farà campanya amb Manu Reyes a Castelldefels i dissabte amb Sirera a Barcelona, on es reuniran amb motards i faran un tomb per la capital catalana.

Sense parada a Badalona

Sorprèn, no obstant, l’absència de Badalona a l’agenda d’actes de Feijóo, tot i estar en la mateixa situació que Castelldefels. Fonts de la candidatura de Xavier García Albiol asseguren que es deu, únicament i exclusivament, a una estratègia de campanya i que l’alcaldable badaloní es trobarà, «com no pot ser de cap altra manera», amb Feijóo en algun dels actes previstos, possiblement en el de Castelldefels, malgrat la intensa campanya municipal d’aquest cap de setmana coincidint amb Sant Jordi. Fonts de l’equip del líder del PP, argumenten que ell va «on vol el partit a Catalunya».

Notícies relacionades

Des de l’entorn d’Albiol recorden que l’alcaldable ha optat per una campanya «cent per cent local» i que «transcendeix les fronteres ideològiques», al marge de les sigles de la formació i sota el lema ‘Badalonisme’, amb la idea d’atraure públic de totes les sensibilitats polítiques. Tot i que no és un plantejament nou per a Albiol, en aquestes eleccions municipals s’ha intensificat, amb campanyes que criden l’atenció com la que es va instal·lar al desembre al centre de la ciutat –de vot més tradicionalment independentista– amb una estètica semblant a la dels cartells del 9-N i amb el missatge: «No vull canviar la teva ideologia, vull canviar Badalona».

Fonts del PP català asseguren que entenen aquesta estratègia pel context electoral de la ciutat, on «la marca Albiol té molt de pes» i rep una gran quantitat de vots allunyats ideològicament dels populars. No obstant, hi ha l’expectativa d’almenys una altra visita de Feijóo a Catalunya durant la campanya, probablement a Barcelona, on esperen també la presència d’Albiol. Malgrat l’obertura de judici oral contra l’alcaldable de Badalona pel cas de les antenes, en què se l’acusa de prevaricació –un delicte vinculat a la corrupció pel qual els estatuts del PP obligarien a cessar-lo–, Génova beneeix la candidatura.