Cita amb les urnes

El PP fitxa el candidat de Cs a Castelldefels i l’inclou en la seva llista per a les eleccions municipals

  • El PP català consolida la seva opa a Cs i rescata fugats a Vox per a les eleccions municipals

El PP fitxa el candidat de Cs a Castelldefels i l’inclou en la seva llista per a les eleccions municipals
2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A només sis setmanes de les eleccions municipals i a pocs dies perquè expiri el termini de presentació de llistes davant la Junta Electoral, la crisi a Ciutadans s’agreuja i el PP ho continua aprofitant per consolidar l’opa al seu rival. El municipi de Castelldefels (Barcelona) és l’últim exemple d’aquesta lluita caïnita per un mateix espai polític. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, l’alcaldable popular, Manu Reyes, comptarà el 28 de maig amb dues noves incorporacions en la seva llista: els fins ara regidors de Cs, Guillermo Massana i María Cristina Corona.

Massana es va presentar com alcaldable del partit taronja en les eleccions del 2015 i el 2019 i, de fet, la direcció tenia previst que tornés a ser el candidat. Però, tal com ha avançat l’ACN, aquest dimecres ha sigut expulsat del partit «per falta de lleialtat». Els taronges asseguren que la decisió es pren després de setmanes en què Massana no ha respost als missatges ni a les trucades del partit per preparar els comicis. Les formacions tenen fins dimecres que ve per presentar la candidatura amb què volen presentar-se a les eleccions.

Després de la seva sortida de les files taronges, Massana i Corona passen al grup no adscrit i formaran part de la candidatura del PP en posicions de sortida. Concretament, estaran entre els 10 primers noms. Els ja exregidors de Ciutadans asseguren que fan el pas per «aglutinar el vot» i assegurar que Reyes aconsegueixi la majoria absoluta i sigui alcalde.

Els populars van guanyar les últimes eleccions a Castelldefels, però no van aconseguir governar. El PP es va quedar en 8 regidors, mentre que Ciutadans en va aconseguir 2, quan la majoria està en els 13 representants. Segons fonts populars, les enquestes per al pròxim 28-M situen la candidatura de Reyes a les portes de la majoria absoluta, a només 300 vots d’aconseguir-la.

Notícies relacionades

Per aquesta raó, el partit vol centrar esforços en aquest municipi que, juntament amb Badalona, podrien permetre al partit recuperar el poder municipal a Catalunya. Aquest dissabte, Reyes presentarà oficialment la seva candidatura en un acte en què intervindrà el president del partit, Alberto Nuñez Feijóo. I el dia abans, ja haurà visitat el municipi l’alcalde de Madrid, José Luis Almeida.

El daltabaix de Castelldefels no és l’únic que els taronges han hagut d’afrontar els últims mesos. Tot i que en la majoria dels casos, els canvis de jaqueta es van produir amb més antelació i molts ja feia un temps que actuaven com a regidors no adscrits als seus ajuntaments. Són els casos de Canet de Mar, Pallejà, la Llagosta, Viladecavalls, Canet de Mar o Tossa, on l’alcaldable de Ciutadans el 2019 ara es presenta com a candidat del Partit Popular. En poblacions com Molins de Rei o Torredembarra aniran de número dos.