Eleccions municipals

Junts denunciarà la llista electoral de la dona de Pere Aragonès a Pineda de Mar

  • El ‘sanedrí’ per a l’acord de claredat no tanca la porta a alternatives al referèndum

  • Les 6 claus de l’«acord de claredat» a la UE que impulsen Puigdemont, Comín i Ponsatí

Esquerra Republicana de Catalunya s (ERC) leader Pere Aragones and his wife Janina Juli Pujol arrive to attend a session of the Catalan parliament to debate the swearing in of a new regional president for Catalonia in Barcelona on March 26  2021  (Photo by LLUIS GENE   AFP)

Esquerra Republicana de Catalunya s (ERC) leader Pere Aragones and his wife Janina Juli Pujol arrive to attend a session of the Catalan parliament to debate the swearing in of a new regional president for Catalonia in Barcelona on March 26 2021 (Photo by LLUIS GENE AFP) / LLUIS GENE

1
Es llegeix en minuts
EFE

JxCat portarà davant la Junta Electoral de Zona la llista electoral de JxPineda, d’ERC, en la qual Janina Juli, dona del president de la Generalitat, Pere Aragonès, figura com a primera suplent.

Segons ha informat JxCat en un comunicat, portaran el cas davant la Junta perquè aclareixi si ERC «pot utilitzar el nom de cara a les pròximes eleccions municipals», alhora que lamenten haver de prendre accions «quan se’ls ha instat de manera amigable a deixar d’utilitzar el nom».

Es dona la circumstància que Juli va ser militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), històricament vinculada a CDC i ara a JxCat, i del PDECat fins al 2019.

La llista d’ERC a Pineda estarà encapçalada per la diputada al Parlament Mónica Palacín, i la de Junts per Noemí Llorens, dues formacions que intentaran disputar-li l’alcaldia a Xavier Amor, del PSC.

Les sigles Junts per Pineda estan inscrites en el registre de partits des del 2018 amb el logo de Junts, si bé el nom complet de la formació és «En marxa Junts per Pineda Plataforma Democràtica».

Fruit de la casualitat

ERC ja es va presentar a les eleccions del 2019 amb les sigles de JxPineda i, segons en el comunicat, llavors Junts no va voler fer cap moviment entenent que la utilització d’aquest reclam electoral era fruit de la casualitat, derivada del Junts pel Sí que s’havia utilitzat a Catalunya anteriorment».

No obstant, per a aquestes eleccions, Junts sí que ha demanat a ERC que deixi d’utilitzar aquestes sigles ja que «podria confondre l’electorat apropiant-se d’unes sigles que no són seves».

Notícies relacionades

Per aquesta raó, representants de JxCat es van reunir amb el president local d’ERC, tot i que no han rebut cap resposta al requeriment ni al burofax enviat a la seu nacional dels republicans, afegeix el comunicat.

Fonts de JxCat consultades per EFE expliquen que es vol esperar que es facin públiques les llistes per denunciar la llista, si bé apunten que es farà una consulta a la Junta Electoral per veure si els republicans poden utilitzar aquesta denominació.