Mercat de vivenda

ERC acusa Pedro Sánchez d’electoralisme per l’anunci dels 50.000 pisos de la Sareb

Marta Vilalta assevera que els republicans han presentat més de 50 peticions per incloure les vivendes del ‘banc dolent’ al parc públic

ERC acusa Pedro Sánchez d’electoralisme per l’anunci dels 50.000 pisos de la Sareb

KIKE RINCÓN / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha criticat l’anunci del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre la mobilització de 50.000 vivendes de la Sareb per destinar-les a lloguer assequible i ha remarcat que ho fa en un context electoral. «El PSOE es mou més per l’emergència electoral que per l’emergència habitacional o social. Podrien haver fet fa temps aquesta acció per mobilitzar milers de vivendes», va denunciar.

En relació amb els anuncis en matèria de vivenda realitzats per Sánchez aquest cap de setmana, Vilalta va lamentar que es facin en context electoral i va assegurar que «fa molts anys» que els republicans presenten propostes en aquesta línia. De fet, ha remarcat que han registrat fins a 50 iniciatives sobre la qüestió al Senat i al Congrés. Així, Vilalta ha recordat que el seu partit «fa temps» que exigeix que «tots els immobles de la Sareb s’han de posar a disposició de la ciutadania», en concret que la Generalitat ja va començar a treballar per mobilitzar 10.000 vivendes per incloure-les al parc social, entre altres mesures.

Tenidor immobiliari

Notícies relacionades

Vilalta ha destacat en tot cas l’acord per a la nova llei de vivenda entre el Govern, on es redefineix el concepte de gran tenidor, que passa de 10 a 5 immobles; es modifica l’índex de referència perquè ja no sigui l’IPC, i es «blinda» competències autonòmiques, com el respecte a l’índex de contenció de preus on existeixi, com és el cas de Catalunya.

La portaveu republicana va confiar que una vegada s’aprovi la llei a Catalunya «tothom» amb responsabilitats en administracions o institucions, especialment en ajuntaments, apliqui la norma i «faci el possible» per garantir el dret a una vivenda digna. Per a la secretària general adjunta, la negociació d’aquesta llei amb ERC i EH Bildu demostra que els republicans incideixen en polítiques públiques, tant en municipis, Generalitat i Congrés, com també en la resolució del conflicte català, per la qual cosa «és el partit que més por fa a l’Estat».