Presentación de la llista a les municipals

Ada Colau: «Serem la primera ciutat a aplicar la llei de vivenda»

  • L’alcaldessa, que admet que la llei és «de mínims», advoca per ser «clars» a l’hora de defensar-la «malgrat que signifiqui confrontar els especuladors»

Ada Colau: «Serem la primera ciutat a aplicar la llei de vivenda»

Kike Rincón/Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció per Barcelona En Comú, Ada Colau, ha afirmat que la capital catalana serà «la primera ciutat» a aplicar la llei de vivenda «amb tota l’ambició»: «No ens tremolarà el pols i volem que els altres siguin igual de clars».

Així ho ha dit durant la presentació de la llista de Barcelona En Comú per a les eleccions municipals de maig, un acte celebrat aquest diumenge a l’auditori del Museu del Disseny de Barcelona.

«Hem estat fent pressió i acompanyant un Govern amb moltes contradiccions, però sabíem que havia de ser el primer a regular el lloguer. I això aquesta setmana per fi s’ha aconseguit», ha dit l’alcaldessa.

Divendres, ERC i EH Bildu van arribar a un acord amb el Govern de coalició per tancar la nova llei de vivenda, que inclou un límit als lloguers a les àrees tensades del centre de les ciutats diferenciat segons siguin grans o petits propietaris.

Notícies relacionades

Colau, que ha admès que la llei és «de mínims», ha deixat clar que «no és suficient de dir que s’hi està a favor», sinó que cal ser «clars» a l’hora de defensar la llei, «malgrat que signifiqui confrontar els especuladors».

Amb tot, l’alcaldessa ha indicat que l’ajuntament hi posarà «tots els recursos per fer possible la llei». «La nostra pràctica ens avala», ha dit.